Savjetovanje dužnosnika DND-a Hrvatske u Lovranu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mališani iz Dječjeg vrtića Lovran predstavili su svoj kraj autohtonim plesovima i napjevima, dok su prisutne s programom Savjetovanja i Ljetne škole upoznale Snježana Krpes i Sanja Škorić iz Saveza DND-a Hrvatske.

Lovran – Od 28. do 30. lipnja održana je Ljetna škola Saveza Društava “Naša djeca” kao najviši oblik osposobljavanja i usavršavanja dužnosnika iz osnovnih Društava “Naša djeca” iz čitave Hrvatske. Cilj Savjetovanja bio je sagledavanje aktualnih tema za jačanje, afirmaciju i rad osnovnih DND-a te razmjena iskustava iz prakse i davanje poticaja i smjernice za predstojeće aktivnosti osnovnih DND-a. Pedesetak sudionika tijekom tri dana Savjetovanja prisustvovalo je edukativnim predavanjima iz raznih segmenata vezanih uz djecu i rad s djecom, a organizirano je i druženje uz panoramsku vožnju brodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savjetovanje su otvorili članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg Foruma iz Opatije i Lovrana, a uspješan rad sudionicima je zaželio načelnik Općine Lovran Alan Sanković. Mališani iz Dječjeg vrtića Lovran predstavili su svoj kraj autohtonim plesovima i napjevima, dok su prisutne s programom Savjetovanja i Ljetne škole upoznale Snježana Krpes i Sanja Škorić iz Saveza DND-a Hrvatske . Radu ljetne škole priključila se i predsjednica Saveza prof.dr.sc. Aida Salihagić-Kadić.

Obrađene su teme Europska godina građanstva, Europski socijalni fond, Priprema projekata DND-a za strukturalne fondove, Utjecaj medija na djecu, Rana intervencija djece s teškoćama u razvoju, Na vratima Europe – djeca u krizi, Ekonomski aspekti ulaganja u rani razvoj djece, Prednosti društveno odgovorno poslovanja i mogućnosti suradnje DND-a s privatnim sektorom i Promocija rada DND-a putem weba i Facebooka, a članovi radnih skupina za područje dječje participacije, zdravlja, obrazovanja i slobodnog vremena djece izložili su Nacrt prijedloga “Nacionalne strategije za zaštitu i promicanje prava djece u RH od 2013. -i 2020. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!