Savjetovanje za kaznene znanosti i praksu @ Opatija

Ove je godine radna tema Savjetovanja ”Novo hrvatsko kazneno pravo i pravosuđe pred vratima Europske Unije – novi izazovi i stari problemi u kontekstu dovršenih pregovora i (još uvijek) nedovršene reforme“.

Opatija – Prošlog četvrtka započelo je s radom XXV. redovno savjetovanje za kaznene znanosti i praksu koje se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića čiji je izaslanik na Savjetovanju opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Savjetovanje se održava u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta, u periodu od 6. do 8. prosinca, u organizaciji Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu.

Ove je godine radna tema Savjetovanja ”Novo hrvatsko kazneno pravo i pravosuđe pred vratima Europske Unije – novi izazovi i stari problemi u kontekstu dovršenih pregovora i (još uvijek) nedovršene reforme“

Izaslanik predsjednika RH, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić prenio je srdačne pozdrave predsjednika Josipovića koji je sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo Savjetovanja. Dujmić je dalje naglasio da je tema ovogodišnjeg savjetovanja iznimno aktualna, što pokazuju najavljeni referati.

Oni obuhvaćaju važne činjenice iz dosadašnjeg tijeka prilagodbe hrvatskog zakonodavstva zajedničkoj pravnoj baštini Europske unije, posebno kada je riječ o kaznenom pravu i pravnoj praksi, te izrazio uvjerenje da će rad savjetovanja dalje pridonijeti potrebnom usklađivanju našeg kaznenopravnog zakonodavstva sa zakonodavnim okvirom članica Europske unije.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Sabora Josip Leko.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!