Scenska igra ‘Velikani 20. stoljeća’ @ Ugostiteljska škola

Scenska kompozicija ”Velikani 20. stoljeća“ otkriva jedinstvenost ljubavnog govora pa se sve doima kao da je djelo jednog autora koji moćno rekreira ljubavni dijalog cijelog stoljeća.

Opatija – Danas, u Ugostiteljskoj školi, održati će se scenska igra ”Velikani 20. stoljeća“. Istaknuti umjetnici Perica Martinović i Goran Matović vraćaju se na početku 20. stoljeća te rekapituliraju umjetnost pisane riječi posredstvom velikana 20. stoljeća, pisaca hrvatske i svjetske književnosti.

U scenarističkoj montaži fragmenata najeminentnijih pisaca koji svjedoče o ljubavi Perica Martinović i Goran Matović ostvarili su jedinstveni ljubavni razgovor koji se doima kao konkretan ljubavni dijalog. Svaki od ovih pisaca: Matoš, Krleža, Ujević, Šimić, Kaštelan, Paljetak, Sever, Parun, Cesarić, Eluard i Prevert ljubav stavlja u središte svijeta i svjedoči o toj duhovnoj senzaciji snagom svog genija. Scenska kompozicija ”Velikani 20. stoljeća“ otkriva jedinstvenost ljubavnog govora pa se sve doima kao da je djelo jednog autora koji moćno rekreira ljubavni dijalog cijelog stoljeća.

Odlika scenske igre je ritmičnost, brzina, moć izravnog živog govora, jednostavnost, duhovitost i otvorenost. Odabrani autori zastupljeni su u školskom programu za učenike srednje škole od prvog do četvrtog razreda. Zlatko Kauzlarić-Atač je napravio scenografiju a Doris Krstić kostime. Predstavu organizirala Dajana Ljubičić kao dio terenske nastave, a održati će se na Gorovu u petak ujutro, nakon velikog odmora u učionici jedan.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!