SDP, HNS, HSU i IDS potpisali koaliciju @ Matulji

Liburnija.net: Tedi Babić, Alen Ružić, Slobodan Juračić, Mario Ćiković, Eni Šebalj i Ilija Bakić

Jučer su u Matuljima predsjednici četiri stranke – Slobodan Juračić uime SDP-a, Alen Ružić uime HNS-a, Tedi Babić uime IDS-a te Ilija Bakić uime HSU-a – potpisali ugovor o suradnji.

Matulji – Na lokalne izbore za Vijeće Općine Matulji SDP, HNS, HSU i IDS ići će sa zajedničkom koalicijskom listom, a zajedno će podržati i aktualni načelnički tim – Marija Ćikovića i zamjenike Alena Ružića i Eni Šebalj – u ”borbi” za čelne pozicije izvršne vlasti. Jučer su u Matuljima predsjednici četiri stranke – Slobodan Juračić uime SDP-a, Alen Ružić uime HNS-a, Tedi Babić uime IDS-a te Ilija Bakić uime HSU-a – potpisali ugovor o suradnji.

– Izuzetno mi je drago da su sve stranke lijevog centra danas prisutne na ovom potpisivanju, jer ova koalicija je garancija da će Općina Matulji i dalje nastaviti biti jedna od najrazvijenijih jedinica lokalne samouprave ne samo na ovom području, nego i čitavoj Hrvatskoj. Nismo davali prazna obećanja, nego ono što smo obećali smo i ispunili. To ne treba posebno napominjati biračima, jer gdje god krenu vide što je sve učinjeno u proteklom mandatu, kazao je predsjednik SDP-a Slobodan Juračić. Predsjednik HNS-a Alen Ružić dodao je kako je ”ova koalicija potvrda uspješnog rada Općine Matulji u prethodne četiri godine, ali i snage da u naredne četiri godine izvučemo maksimum potencijala naše općine”.

Prema ugovoru, mandat predsjednika Vijeća podijelit će IDS i SDP, a ukoliko zajedno uspiju osvojiti deset vijećnička, SDP-u će prema redosljedu na listi pripasti četiri mjesta, HNS-u tri, IDS-u dva, a HSU-u jedno.

– U ovoj koaliciji okupili su svi oni koji nisu u politici zbog vlastite promocije, već žele svojim poštenjem i korektnim radom voditi Općinu. Umirovljenici su među najbrojnijom populacijom sa velikim životnim iskustvom koje treba koristiti u svakodnevnom životu, i zato apeliramo na sve one kojima zdravlje dozvoljava da se aktivno uključe i djeluju u svojoj sredini, zaključio je predsjednik OO HSU-a Matulji Ilija Bakić.

Strankama koje su ovaj mandat bili na vlasti, tako se u borbi za još jednu priliku da vode Općinu pridružio i IDS.

– Mi smo i dosad imali dobru suradnju na zajedničkim projektima, stoga pozivam građane da u čim većem broju izađu na izbore i podrže našu koaliciju koja je spremna realizirati sve dogovorene projekte u sljedeće četiri godine, kazao je predsjednik IDS-a Tedi Babić.

Davor Žic / Liburnija.net