SDP-HSU-IDS-PGS-NS Reformisti potpisali koalicijski sporazum, Mladen Prenc na čelu Vijeća @ Matulji

Foto Luigi Opatija, SDP Matulji, Tiskovna 29mar2016

– Zahvalio bih se koaliciji PGS-IDS i Reformisti koji su nas podržali. Ovih deset novoizabranih vijećnika garancija su da ćemo realizirati naše projekte koje su i u prošlom sazivu Vijeća podržavali. Još jedanput pozivam glasače da izađu na izbore i podrže nas da završimo što smo započeli, rezimirao je Mario Ćikoivć.

Matulji – Potpisom koalicijskog sporazuma koji su jučer parafirali predstavnici koalicija SDP-HSU i IDS-PGS-NS Reformisti službeno je potvrđena suradnja koju su krajem prošlog tjedna najavili.

– Regionalna koalicija daje podršku Mariju Ćikoviću kao budućem načelniku, a s našim glasovima i mandatima koje smo osvojili tvoriti ćemo buduću vlast u Općini Matulji. Naša koalicija je pregovarala s obje strane, no s obzirom na naš lijevo-liberalni predznak odlučili smo podržati koaliciju SDP-HSU. Također, htio bih se osvrnuti na izjave gospodina Šarca koji obećava bolje Matulje, ali ne znam kako će ih ostvariti kada nema većinu u Vijeću. Također bih se osvrnuo na današnje izjave Darjana Bukovića koji nastavlja s lažima, kada javno kaže da je Miodrag Šarac dobio većinu glasova i da su građani dali Šarcu povjerenje da vodi Matulje. Imate analizu glasova i zbrojite glasove koje smo osvojili ja i Mario Ćiković pa ćete vidjeti tko ima veće povjerenje. Dal’ više glasova ima naša koalicija s koalicijom SDP-HSU ili koalicija Bolji Matulji. Naš zaključak je da Miodrag Šarac ne može ponuditi bolje Matulje već samo produbiti krizu u općini Matulji, istaknuo je Mladen Prenc na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

– Ovo je samo nastavak vjerodostojne politike ljevice koju su birači prepoznali. Jedino su birači općine Matulji ti koji mogu definirati budućnost općine. Oni su neosporno dali povjerenje nama, baš ovoj ekipi koja sijedi pred vama, da vodimo Općinu, a 10 od 17 vijećničkih mjesta dovoljno je jamstvo da ćemo istim putem nastaviti, napomenuo je Dean Frlan.

– Definitivno je većina glasova otišla prema lijevo-liberalnom centru, a mi kao stranka smatramo da je to put kojim Matulji trebaju ići. Od početka se nismo slagali s ovim prijevremenim izborima za koje smo smatrali da su nepotrebni i da ih je izazvao HNS, istaknuo je Bruno Frlan, ispred IDS-a.

– Pozvao bi sve umirovljenike da ove nedjelje izađu na izbore i da zaokruže broj 2 za Marija Ćikovića te da nastavimo s realizacijom našeg programa, dodao je Ilija Bakić ispred HSU-a, dok je Eduard Badurina istaknuo da ova dva koalicijska bloka, koja su jučer potpisala sporazum, imaju veliku većinu u Vijeću i da glasači podrže Maria Ćikovića za načelnika Općine Matulji.

– Zahvalio bih se koaliciji PGS-IDS i Reformisti koji su nas podržali. Ovih deset novoizabranih vijećnika garancija su da ćemo realizirati naše projekte koje su i u prošlom sazivu Vijeća podržavali. Još jedanput pozivam glasače da izađu na izbore i podrže nas da završimo što smo započeli, rezimirao je Mario Ćikoivć.

Podsjetimo, na izborima za načelnika Šarac je za svega nekoliko desetaka glasova osvojio prvo mjesto ispred Ćikovića s kojim će se ponovo suočiti u drugom krugu, 3. travnja. Prenc je osvojio respektabilnih 25 posto glasova, ipak nedovoljno za ”prolaz”.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!