SDP i HNS: Usprkos opstrukcijama pokrenuli smo značajne projekte @ Matulji

Alen Ružić, Vilim Radetić i Slobodan Juračić @ Matulji

Predstavnici vladajuće koalicije u Matuljima jučer su na tiskovnoj konferenciji kraj gradilišta sportske dvorane, ironično nazvanoj ”Kako smo osiromašili općinu Matulji” odgovorila na nedavne kritike oporbenog PGS-a.

Matulji – Kao što se može vidjeti iza nas, radovi na sportskoj dvorani nisu zaustavljeni, nego se i dalje odvijaju, i to u skladu sa svim rokovima izgradnje, pri čemu su samo promijenjene pojedine faze projekta. Centar zdravstvene zaštite je završen unutar predviđenih sredstava i rokova, a prve pacijente će primiti u rujnu. Njegovo otvaranje oteglo se zbog tehničkog prijema, što je posljedica podkapacitiranosti državnih službi koje su za to nadležne, kazao je predsjednik SDP-a Slobodan Juračić na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj kraj gradilišta sportske dvorane. Istaknuo je kako se usprkos ”opstrukciji” u Vijeću, u kojoj većinu ima ”neformalna koalicija” stranaka PGS, HDZ i IDS, realizirani značajni projekti. Među njih je ubrojio donošenje desetak prostornih planova, poticanje razvoja gospodarstva koji se može mjeriti nizom pokazatelja kao što su rast poreznih prihoda i otvaranje novih poslovnih objekata u radnim zonama, povećanje broja stipendija te povećanje komunalnog standarda uređenjem novih prometnica i gradnjom sustava sanitarne kanalizacije.

– Svi se busaju u prsa da rade za dobrobit stanovnika Općine Matulji, a na Vijeću pokušavaju srušiti svaki kvalitetan projekt. Sve to su tipične predizborne igrice, poručio je ”političkim protivnicima” predsjednik Kluba vijećnika SDP-HNS Vilim Radetić, koji je kazao da je dvorana želja Matuljaca već preko pedeset godina.

Na novinarsko pitanje znači li kreditno zaduživanje u visini od 16 milijuna kuna da Općina nema više sredstava za financiranje pokrenutih projekata, predsjednik HNS-a i zamjenik načelnika Alen Ružić kazao je kako se taj kredit neće koristiti za financiranje postojećih programa koji imaju zatvorenu financijsku konstrukciju, već u daljnji razvoj i pokretanje novih kapitalnih projekata.

– Ti novi projekti uključuju izgradnju tople veze između osnovne škole i dvorane, uređenje prateće infrastrukture uz prometnicu od rotora kraj novog zdravstvenog centra do radnih zona koja kreće u rekonstrukciju, početak radova na lokaciji budućeg multimedijalnog centra kraj dvorane i druge projekte, kazao je predsjednik HNS-a i zamjenik načelnika Matulja Alen Ružić, da bi Juračić dodao kako ta sredstva iznose 50 posto blokiranih sredstava od Credo banke, ”a prema najnovijim podacima, imovina Credo banke dovoljna je za pokrivanje 75 posto ukupnih dugovanja”.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!