SDP Liburnije: Ove nedjelje izađite na izbore podržite Restart koaliciju i našu Eni Šebalj

Eni Šebalj koja se na listi Restart koalicije nalazi na 9. mjestu zahvalila je na podršci te je istaknula nekoliko segmenata za koje će se posebno zalagati u koliko uđe u Sabor.

Opatija – Povodom predstojećih parlamentarnih izbora koji će se održati ove nedjelje okupili su se predsjednici liburnijskih organizacija SDP-a Fernando Kirigin predsjednik SDP-a Opatije, Slobodan Juračić predsjednik SDP-a Matulji, Damijan Kršanac predsjednik SDP-a Lovran te Robert Dundara predsjednik SDP-a Mošćeničke Drage i pozvali građane da izađu na izbore u što većem broju, podrže Restart koaliciju te Eni Šebalj liburnijsku predstavnicu na listi Restart koalicije u osmoj izbornoj jedinici.

Tom prilikom Eni Šebalj koja se na listi Restart koalicije nalazi na 9. mjestu zahvalila je na podršci te je istaknula nekoliko segmenata za koje će se posebno zalagati u koliko uđe u Sabor.

Država s manje poreznih opterećenja po mjeri građana, a ne po mjeri institucija bit će u fokusu mog zalaganja. Ako za primjer uzmemo Liburniju kao jednu od najrazvijenijih regija u Hrvatskoj s gotovo najvećim indeksom razvijenosti koja jako puno daje, a besramno malo dobiva. Visoki indeks razvijenosti, nažalost, nama je prepreka za dobivanje sredstava iz Ministarstava i iz EU fondova, dok s druge strane, naši radišni i produktivni sugrađani guraju cijelo gospodarstvo naprijed. Oduvijek je tako i bilo. Na turizmu počiva gospodarstvo Hrvatske, a gotovo najveći prihodi od turizma upravo se ostvaruju na našem području u Istri i na Kvarneru. Opatijska rivijera tako ima iznimne prihode od turizma, ali i prevelika davanja prema državi. Slično je i u Općini Matulji koja ima najveći broj gospodarstvenika među Općinama Republike Hrvatske čiji razvoj guše preveliki porezi. To se treba promijeniti. Novac koji je zarađen u našem kraju mora biti u najvećoj mjeri ovdje i uložen, a o tome kako, kamo i gdje ulagati moramo odlučivati mi sami. Razvijati se, vidjeti rezultate svog rada, imati stimulans za još više i bolje je ključno ako želimo napredovati. Decentralizacije je ključna i treba ju provesti čim prije. Kvalitetnije obrazovanje, kultura ,kulturni identitet i dalje će biti u fokusu mog interesa kao i dosad. Zalagat ću se za dostupnije zdravstvo, prevenciju, bržu dijagnostiku. Zdravlje ne može biti privilegija bogatih koji mogu platiti privatne preglede. Za bolji socijalni program koji će brinuti o našim najugroženijim stanovnicima koji su sami bolesni nemoćni a onima radno sposobnima vratiti dostojanstvo, pomoći pri zapošljavanju ili samozapošljavanju. Programe koje možemo uspješno provoditi u našim Općinama i Gradovima mogu se provesti i na državnoj razini. Također, u politici danas ima premalo žena pa se naš glas i premalo čuje. Ne podržavam bilo kakve podjele,a posebno podjele na muškarce i žene u političkom prostoru. Ustavom su nam zagarantirana jednaka prava i mogućnosti. Ono za što se zalažem je veći angažman žena kako u društvu tako i u politici. Općenito za veći angažman svih nas građana bilo kroz javno djelovanje ili kroz politiku. Jer ako se sami ne bavimo politikom politika će se sigurno baviti s nama istaknula je Šebalj.

Čelnici SDP-ovih organizacija Liburnije su istaknuli da je potrebno da naš kraj ima predstavnika koji će se zalagati za niz aktualnih problema Liburnijskog kraja pa tako i da pristup EU sredstvima osim za obnovu i dogradnju otočkih i priobalnih luka koje imaju svakodnevnu linijsku vezu s otocima, imaju i sve ostale priobalne luke i lučice kako bi se napokon mogla obnoviti zastarjela lučka infrastruktura pristaništa našeg kraja.

– Čelnici liburnijskih organizacija SDP-a dali su podršku jedinoj liburnijskoj kandidatkinji SDP-a u 8. Izbornoj jedinici za koju vjeruju da odlaskom u saborske klupe neće zaboraviti na svoj kraj već će snažno zastupati interese Liburnije i njenih stanovnika. Obzirom na njeno višegodišnje iskustvo u obnašanju izvršne vlasti u Općini Matulji uvjereni su da će ulaskom u Sabor stanovnici Liburnije dobiti odličnu predstavnicu svog kraja, napomenuo je Fernando Kirigin, u ime svih predstavnika SDP-a Liburnije.

Eni Šebalj: Kandidatkinja RESTART koalicije – Prvenstveno ću se zalagati za smanjenje poreza i decentralizaciju, ali bolji društveni standard naših građana

error: Content is protected !!