SDP-ovci o radničkim pravima @ Opatija

hotel_kvarner1…povod za tiskovnu konferenciju bio je međunarodni praznik rada…
…članovi opatijskog SDP-a osvrnuli su se i na trenutnu situaciju u LRH…

Opatija – Opatijski SDP-ovci održali su jučer konferenciju za novinare povodom međunarodnog praznika rada, na kojoj su govorili o nezavidnoj situaciji s radničkim pravima u Hrvatskoj, uz poseban osvrt na probleme u opatijskom najvećem gospodarskom subjektu, Liburnia Riviera Hotelima.
– U LRH je radilo preko 1000 radnika, danas ih je 650, a pitanje je koliko će ih ostati nakon ovih nepovoljnih ugovora. Meðutim, radnici se ne bi trebali bojati, jer dobro i časno rade svoj posao. Ako su u nedoumicama, trebali bi se obratiti sindikatima za savjet, jer ih nitko ne može natjerati da odmah potpisuju loše ugovore, poručila je članica GO SDP-a Ðeni Hrvatin.
Njena kolegica Loredana Gluhak naglasila je da se zbog neplaćanja radnika vraćamo u vrijeme robovlasništva.
– U posljednjih šest mjeseci imali smo priliku svjedočiti nekim situacijama koje doista bodu oči, jer novi vlasnik LRH kao da odustaje od onoga što je obilježilo turistički razvoj Opatije – cjelogodišnje poslovanje, usmjerenost na kongresni turizam, a došlo je i do kršenja radničkih prava nuðenjem ugovora upitne legitimnosti. Položaj radnika u LRH danas se može opisati s nekoliko riječi – stres, strah, zabrinutost i nesigurnost, kazao je predsjednik opatijskog SDP-a Viktor Peršić.
Milovan Šepić, član GO SDP-a Opatija i dugogodišnji direktor jednog opatijskog hotela, kazao je kako su sindikati zakazali u nedavnoj situaciji u kojoj je Uprava nudila nepovoljne ugovore, te dodao kako je nelogično da radnički predstavnici imaju direktorske plaće i druge privilegije.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!