SDP-ovci za kongresni centar na lokaciji hotela Zagreb

opatija_razvoj…predlažemo da se oformi konzorcij za realizaciju ovog projekta u kojem bi sudjelovali Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, LRH kao vlasnik hotela Zagreb i ostali opatijski hotelijeri i gospodarstvenici – Milovan Šepić…
Opatija – Kongresni centar na lokaciji Zagreba ušao je u sve prostorne planove, pa predlažemo da se oformi konzorcij za realizaciju ovog projekta u kojem bi sudjelovali Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, LRH kao vlasnik hotela Zagreb i ostali opatijski hotelijeri i gospodarstvenici.
Smatramo da postoji javni interes za izgradnju polivalentnog kongresnog centra, kazao je predsjednik Savjeta za gospodarstvo opatijskog SDP-a Milovan Šepić na današnjoj konferenciji za novinare. Šepić i njegovi stranački kolege kritizirali su namjere Liburnia Riviera Hotela da odustane od izgradnje polivalentnog kongresnog centra na lokaciji hotela Zagreb.
– Opatija je u svojoj viziji razvoja krenula prema kongresnom turizmu koji nam znatno produžuje sezonu, jer se kongresi uglavnom održavaju u proljeće i jesen. U Hrvatskoj postoji velik broj kongresnih hotela, no niti jedan pravi polivalentni kongresni centar kakav je planiran na području hotela Zagreb, što bi nam dalo veliku prednost i omogućilo da postanemo vodeća kongresna destinacija u Hrvatskoj, kazao je glavni tajnik stranke Fernando Kirigin.
Njegova kolegica, članica Savjeta za gospodarstvo, Lidija Bagarić dodala je kako danas postoji značajan interes za odražavanjem velikih kongresa u Opatiji, no to nije moguće bez odgovarajućeg prostora.
– Istraživanja pokazuju da Opatija ima dovoljno smještajnih kapaciteta, ali joj nedostaju dodatni sadržaji, poručila je Bagarić.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!