SDP predstavio Ivicu Lukanovića i program za EU izbore @ Matulji

Ivica Lukanović

Na listi je Lukanović na 10. mjestu, što mu daje minimalne šanse za ulazak u Europarlament – tamo ga mogu pogurati tek preferencijalni glasovi, odnosno mogućnost svakog birača da na listi zaokruži kandidata koji mu je ”najdraži”.

Matulji – Ivica Lukanović, jedini predstavnik Primorsko-goranske županije na zajedničkoj listi za Europski parlament SDP-a, HNS-a i HSU-a predstavio je u utorak navečer osnove programa koalicije za izbore koji se održavaju ove nedjelje, 14. travnja.

– Niki neće nami zet naš nacionalni identitet. Na koncu konca, ako dođe do puškaranja, tu smo spretni, jer imamo priliku za vježbu svakih pedesetak godina. I to je upravo vrijednost Europske unije, osiguravanje mira. No, mi također imamo puno toga za ponuditi Europskoj uniji, od Nikole Tesle do Blanke Vlašić, od Plitvičkih jezera do Arene u Puli, kazao je Lukanović.

Na listi je Lukanović na 10. mjestu, što mu daje minimalne šanse za ulazak u Europarlament – tamo ga mogu pogurati tek preferencijalni glasovi, odnosno mogućnost svakog birača da na listi zaokruži kandidata koji mu je ”najdraži”. Govoreći u matuljskom Hangaru pred nekoliko desetaka simpatizera triju stranka, uglavnom starije životne dobi, Lukanović je ukazao na činjenicu da je iz europskog proračuna do 2020. godinu za Hrvatsku predviđeno 10 milijardi eura.

– Koliko toga ćemo iskoristiti, ovisi samo o nama. O službeniku u Općini Matulji, o službeniku u Primorsko-goranskoj županiji, o svakom poduzetniku i privredniku, pa i nama samima, građanima – hoćemo li imati dovoljno znanja da povučemo ta sredstva, zaključio je Lukanović.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!