SDP predstavio svoje kandidate za nedjeljne izbore: S partnerima prisutni u svih 14 mjesnih odbora @ Opatija

Uputili su poziv  svim Opatijkama i Opatijcima da u nedjelju izađu na izbore i iskoriste svoje demokratsko biračko pravo te izaberu najkvalitetnije ljude koji će ih sljedeće četiri godine predstavljati u njihovim mjesnim odborima.

Opatija – SDP Opatija s koalicijskim partnerima (HSU, AM, UK i NS – Reformisti) na predstojećim će izborima za mjesne odbore, koji će se održati u nedjelju, 13. listopada, „nastupiti“ u svim dijelovima Opatije, a nositelje lista opatijski su socijaldemokrati predstavili u Villi Antonio.

Slaba informiranost i nezainteresiranost birača za izbore za mjesne odbore redovito rezultira izrazito malom izlaznosti građana na izbore. Izbori za vijeća mjesnih odbora jedni su od najvažnijih izbora za lokalnu zajednicu koje pruža demokracija. Oni su onaj prvi stup i poveznica s biračima, njihovim lokalnim problemima i potrebama. Izabrani predstavnici bi trebali biti legalno izabrana „produžena ruka“ gradonačelnika preko koje se ostvaruju direktni kontakti s građanima te preko koje se detektiraju svi važni problemi, posebice oni komunalni, rekao je predsjednik SDP-a Fernando Kirigin.

Kazao je i kako bi odnos Grada prema članovima mjesnih odbora morao biti na znatno višem nivou upravo zbog njihove funkcije, a ono što je najbitnije, i njihove želje i volje da svoje slobodno vrijeme poklone zajednici radeći za opće dobro bez naknade.

– Na listama se nalaze kandidati koji već duže vrijeme kao predsjednici ili članovi sudjeluju u radu mjesnih odbora, kao i novi  kandidati, prepoznati u svojim sredinama, koji se žele uključiti u rješavanje mnogobrojnih lokalnih problema vezanih uz njihov mjesni odbor, rekao je Kirigin.

Predstavljeni su kandidati i liste SDP-a i partnera za mjesne odbore: MO Dobreć, lista br. 3, nositelj liste Milan Tulman, MO Tošina lista br. 2, nositeljica liste Antonija Manestar, MO Kosovo, lista br. 3, nositelj liste Branko Močibob, MO Ičići, lista br. 4, nositelj liste Renato Kinkela, MO Ika, lista br. 5, nositelj liste, Lazar Radmanović, MO Belveder, lista br. 2, nositelj liste Hari Priskić, MO Centar I, lista br. 5, nositeljica liste Cvijeta Juranović, MO Centar II, lista br. 2, nositeljica liste Biserka Lunaček, MO Punta Kolova, lista br. 3, nositelj liste Goran Đorđević, MO Vasanska, lista br. 4, nositelj liste Kristian Tončić, MO Volosko, lista br. 5, nositeljica liste Alessandra Selak, MO Pobri, lista br. 3, nositelj liste Aleksandar Vignjević, MO Poljane, lista br. 2, nositelj liste Damir Zrinšćak, MO Veprinac – Učka, lista br. 4, nositelj liste Rajko Ukić.

Na kraju je upućen poziv svim Opatijkama i Opatijcima da u nedjelju izađu na izbore i iskoriste svoje demokratsko biračko pravo te izaberu najkvalitetnije ljude koji će ih sljedeće četiri godine predstavljati u njihovim mjesnim odborima.

 

error: Content is protected !!