Sedamdesetak građana lani je uključeno u rad Savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj @ Kastav

Savjetovalište je svojim korisnicima lako dostupno zbog činjenice da im je besplatno za korištenje, fizički im je blizu te za uključivanje u rad nije potrebna liječnička uputnica. Otvoreno je svim građanima Kastva koji osjećaju potrebu za psihološkim savjetovanjem bez obzira na materijalni status, problem zbog kojeg se javljaju, a sukladno Zakonu o psihološkoj djelatnosti sve informacije o korisnicima su povjerljive…

Kastav – Tijekom 2020. godine Savjetovalište za djecu, mladež, brak i obitelj Grada Kastva uspješno je djelovalo unatoč iznimnim okolnostima funkcioniranja uslijed pandemije COVID-19 bolesti. Osnovni cilj programa je pružanje stručne psihološke pomoći građanima Kastva prilikom suočavanja s raznim životnim teškoćama, problemima i krizama. Savjetovanje je profesionalno pomaganje ljudima koji imaju životne probleme, ali kod kojih nisu prisutne ozbiljnije psihopatološke teškoće. U skladu s tim Savjetovalište je u prvom redu namijenjeno osobama koje se trenutno nalaze u životnoj teškoći s kojom se teško nose, ali pri tome nisu psihički bolesne osobe, te njihov tretman ima jasno određen cilj. Takve brze i rane intervencije imaju terapijski, ali i preventivni zdravstveno-odgojni značaj.

U četvrtak, 25. veljače, u kastavskoj Gradskoj vijećnici, Trg Lokvina 2, od 8,30 do 11,30 sati, dežurat će socijalni radnik Centra za socijalnu skrb iz Rijeke g. Tomislav Mijatović. Molimo korisnike da se pridržavaju epidemioloških mjera i dolaze s maskama.

Važne značajke Savjetovališta su dostupnost, otvorenost i povjerljivost. Naime, savjetovalište je svojim korisnicima lako dostupno zbog činjenice da im je besplatno za korištenje, fizički im je blizu te za uključivanje u rad nije potrebna liječnička uputnica. Otvoreno je svim građanima Kastva koji osjećaju potrebu za psihološkim savjetovanjem bez obzira na materijalni status, problem zbog kojeg se javljaju, a sukladno Zakonu o psihološkoj djelatnosti sve informacije o korisnicima su povjerljive. Savjetovalište je tijekom 2020. godine radilo šest puta mjesečno: svaki utorak i dva ponedjeljka od 17 do 20 sati u Gradskoj vijećnici, pri čemu je u tri termina radio psihijatar, a u druga tri psihologinja. Usluge savjetovanja pružali su psihijatar, dr. med. Tomislav Lesica i psihologinja Ines Jakovčić, sveučilišna specijalistica psihološkoga savjetovanja. Tijekom 2020. godine u različite oblike savjetodavnog rada bilo je uključeno ukupno 72 ljudi dok je broj posredno uključenih osoba značajno veći uključujući članove obitelji. Za građane je ova vrst pomoći besplatna jer rad Savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj financira Grad Kastav. Za razgovor sa stručnom osobom građani Kastva mogu se obratiti isključivo u navedenim terminima na broj telefona 098 980 6211.

error: Content is protected !!