Sedma Liburnijska smotra zborova održat će se ove nedjelje u Amfiteatru @ Matulji

Publici će se predstaviti osam zborova i vokalnih skupina s područja od Mošćeničke Drage do Klane.

Opatija – Sedma Liburnijska smotra zborova održat će se ove nedjelje, 26. kolovoza u Matuljima u organizaciji KUD-a Učka Matulji te pod pokroviteljstvom Općine Matulji, s početkom u 21 sat u Amfiteatru. U slučaju kiše, kao „rezervna varijanta“ poslužit će matuljski Hangar.

– S ponosom možemo reći da je upravo KUD Učka Matulji bila organizator 1. Liburnijske smotre zborova, 2012. godine. Želja svih kolegica i kolega, a tako i dogovor, bio je očuvati dugogodišnju tradiciju zborskog pjevanja, kao i nastojanje da se takvo, vokalno višeglasje, njeguje i implicira u kulturni milje našeg zavičaja. Tako je dogovoreno da svake godine bude jedna udruga ili zbor, domaćin smotre u svom gradu. Izuzetno nam je drago da se, eto, “zatvorio” prvi krug, i da smo svi zajedno ustrajali i došli do početka još jednog glazbenog kruga koji će se proširiti još na dvije lokacije. Vokalni sastav “Mareta” iz Mošćeničke Drage, kao i Mješoviti vokalni ansambl “Kanat” iz Kastva, kao debitanti ove smotre, dokazuju da smo više nego uspjeli u namjeri, kazala je Doris Stanić, predsjednica KUD-a Učka Matulji.

Publici će se tako ove godine predstaviti Vokalni sastav Mareta iz Mošćeničke Drage (prof.Nina Simčić), Mješoviti zbor DVD Opatija iz Opatije (prof. Ivan Bošnjak), Mješoviti zbor Maestral iz Veprinca (maestra Nedeljka Srebovt), Mješoviti zbor Lovor iz Lovrana (prof. Ariana Bossi), Mješoviti zbor Štorija iz Rukavca (maestra Marta Karolina Cader), Mješoviti zbor Matko Laginja iz Klane ( maestra Nedeljka Srebovt), Mješoviti vokalni ansambl Kanat iz Kastva (prof. Saša Matovina) te KUD Učka Matulji (prof. Saša Matovina).

Uz pojedinačno glazbeno predstavljanje svakog zbora, Učkarice će se predstaviti repertoarom kojim kreću na još jednu ozbiljnu glazbenu avanturu u kojoj domaće „ča“, opjevano u duhu istarske ljestvice, pronose cijelom svijetu. Prošle godine su se ovjenčane zlatom vratile iz Rusije/St.Petersburga, gdje su ponosno predstavile svoju domovinu , a ove godine odlaze po nadajmo se, nova odličja u Grčku/Krf.

Učkarice zahvaljuju svima koji ih podržavaju u njihovim nastojanjima za očuvanjem naše kulturne baštine, i pozivaju sve prijatelje da dođu i da im budu podrška i ove nedjelje u Matuljima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!