Sedme literarne večeri “Sipar” počinju u subotu @ Mošćenička Draga

Ulrike Sbaschnik, Mihaela Barbu, Eva Surma, Rita Falsone, Antonia Kaufmann, Ana Schoretits, Armando Santoro, Mariuccia Cernigoi, Vjekoslava Jurdana, Nadija Rubeša,  Davor Grgurić, Giacomo Scotti, Sanja Škorić, Dragan Marković, Anna Volpe  i novinar Jens Reuschel sudjelovat će na 7. literarnim večerima “Sipar”.

Mošćenička Draga – Ovog vikenda, 14. i 15. rujna, na terasi kuće kulture zajednice Talijana Mošćenička Draga održat će se Festival književnosti “Sipar” u organizaciji Zajednice Talijana M. Draga, Turističke zajednice M. Draga i tvrtke Annalinea. Na ovogodišnjem izdanju sudjelovat će 15 pisaca i pjesnika, a festival ponovo ima međunarodni karakter s obzirom na to da osim književnika iz regije sudjeluju i gosti iz Srbije, Njemačke, Italije i Austrije.

– Sedmo je to izdanje “književnog ex tempora” koje se odvija na plaži Sipar ili općenito na obali Mošćeničke Drage gdje pjesnici i prozaici pišu svoja djela nadahnuti krajolikom i ambijentom u kojem se nalaze. Prvi dan u poslijepodnevnim satima radni dio započinje druženjem u restoranu Zijavica na plaži gdje umjetnici primaju program s ovogodišnjom temom, dok se navečer svi zajedno nalaze na prelijepoj terasi kuće kulture “Betty” gdje “ispod brajde” kazuju svoja ranije napisana djela, a program je obogaćen glazbenim nastupima – Dua Gondolì Gondolà i Dua Gino D´Eliso. Sljedećeg dana na programu je također druženje u popodnevnim satima nakon čeka slijedi radni dio pisanja, a navečer, ocjenjivanje radova od strane stručnog žirija, čitanje i interpretacija djela prva tri nagrađena rada te dodjela nagrada i priznanja na terasi kuće kulture “Betty” . Festival će zaokružiti koncert Blues Mediterraneo (Pino Daniele Band) koji će se održati u beach baru Cocco s početkom u 21 sat, najavio je draški načelnik Riccardo Staraj koji će preuzeti ulogu moderatora.

Festival je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Zajednice Talijana Mošćenička Draga i Universita Popolare di Trieste.

error: Content is protected !!