Sedmi Balinjera spust pripao Ciburićima @ Spinčići


Prije početka spusta otvorena je izložba 6. balinjera spust Branka Janija Kukurina, te se svekoliko maškarano pučanstvo proveselilo uz Spinčićevu muziku.
Kastav – Ukupno 17 sudionika odvozilo je sedmo izdanje Balinjera spusta, održanog prošlog petka, na nizbrdici u centru Spinčića.
Na stazi dugoj dvjesto metara od starta s Pešćice do cilja na jogu, prvo mjesto osvojila je ekipa Ciburići s Krnjeva, koja je nosila veliku zastavu s natpisom ‘Ciburići – oni keh više ni’ uz ‘maleni’ aneks – ‘ali zato ćemo imet još jedan shopping centar’.
Druga je bila ‘Vinarica’, a treće mjesto pripalo je najmlađem natjecatelju, četverogodišnjem Deniju. Pred stotinjak okupljenih svoje vozačko, ali i kreativno, umijeće pokazali su veseli natjecatelji, od kojih se izdvojila vesela petorka s Brguda – i njihova ‘maškarana priča’ pod nazivom ‘Mujo gradnja’.
Prije početka spusta otvorena je izložba 6. balinjera spust Branka Janija Kukurina, te se svekoliko maškarano pučanstvo proveselilo uz Spinčićevu muziku. Uz maneštru i veselo raspoloženje fešta je nastavljena u Kalamiti.
Ivan Mellor / Liburnija.net