Seniori VK Opatija upisali poraz u derbiju

U sljedećem kolu Opatijci će biti gosti KPK na bazenu u Korčuli.

Volosko – Pobjednička serija opatijskih vaterpolista stala je nakon pet uzastopnih uspjeha na derbi utakmici protiv vodećeg Bellevuea. Pobjedom nad mladom opatijskom momčadi 11 : 7, Dubrovčani su pokazali zbog čega su prvi favoriti za osvajanje prvenstva. Gosti su iskoristili sve svoje prilike i to prvenstveno zahvaljujući velikom iskustvu i individualnoj kvaliteti svojih najstarijih igrača, slovačkog internacionalca Josefa Hrošika, Emillia Tullia te Brune Vranješa koji zajedno u svojim nogama imaju nekoliko stotina utakmica u najelitnijim razredima klupskog vaterpola. Spomenuta trojica postigla su čak 9 od ukupno 11 golova dubrovačke ekipe što je bilo nenadoknadivo za borbene opatijske vaterpoliste.

Tijek utakmice nagovijestila je prva četvrtina u kojoj su gosti, nakon što je kapetan domaćina Luka Saftić donio prvu i jedinu prednost na utakmici svojoj ekipi, sa četiri pogotka stekli prednost koji nisu ispuštali do kraja utakmice.

Igrači trenera Kancijanića nekoliko su puta tijekom utakmice bili u situaciji približiti se na samo gol zaostatka ali tada bi na scenu stupao gotovo nesavladivi vratar gostiju Knez koji je utakmicu završio sa dvoznamenkastim brojem obrana ili je domaće igrače u postizanju pogodaka zaustavljala gostujuća obrana.

U sljedećem kolu Opatijci će biti gosti KPK na bazenu u Korčuli.

Bazen Kantrida
Utakmica 8.kola 1.B HVL
Opatija : Bellevue  7 : 11
( 1 : 4, 1 : 1, 3 : 3, 2 : 3 )
Suci : Čipčić i Varga

Opatija : Olić, Biščević, Vucelić, Babić 1, Augusti 1, Butorac, Burburan, M.Saftić, L.Saftić 2, Petrić 2, S.Deželjin, Čubranić 1
Trener : Danijel Kancijanić

Bellevue : Knez, Vrdoljak 1, Jurić, Paskojević 1, Lončarić,  Rokić, Hrošik 5, Tullio 3, Bogdanović, Marković, Vranješ 1, Savinović, Gigović
Trener : Marko Iveković

error: Content is protected !!