Seniorima Opatije samo bod na “domaćoj” Kantridi

Slobodan udarac iz kojeg je Furijan pogodio za 1:0

Nakon dva uvodna kola, Opatijci su osvojili samo jedan bod, što sigurno nije prema planu i objektivnim mogućnostima igrača u crno bijelim dresovima.

Rijeka – Nakon što Komisija HNS-a, nije odobrila licencu za odigravanje utakmica na opatijskom campu, Opatijci su se u ulozi domaćina, po prvi puta u svojoj 107 godišnjoj povijesti, preselili na susjednu Kantridu. Što je vjerojatno i glavni razlog, što se na centralnoj tribini “legendarne” Kantride okupilo preko 300 gledatelja, kojih, da se igralo u Opatiji, sigurno ne bi bilo u tolikom broju.

Obje ekipe su u utakmicu ušli vrlo rezervirano, pa se prvo uzbuđenje dogodilo u 13′ kad je Rilov ubacio s desne strane, a mladi Bogolin s nekih 5 m, glavom puca preko vratnice. U 22′ Lazić je dubinskom loptom lijepo pronašao Matovinu, koji je loptu dobro primirio, ali mu je vratar Javor pravovremeno ušao u blok i otklonio opasnost pred svojim vratima. Ekipa Maksimira predstavila se u korektnom izdanju, kad je lopta bila u njihovom posjedu igrali su s puno dodira, no osim jedne poluopasne situacije ispred vratara Lovrića, s tim većim posjedom lopte nisu uspjeli stvoriti niti jednu opasniju prigodu. U prvih pola sata, istaknuo se i slabi sudac Čalić, koji dva očigledna prekršaja na mladom Flegi nije svirao, no, treći, u 35′, na nekih 20 m od gola gostiju, nije više mogao ne sankcionirati. Mateo Furijan, manirom rasnog strijelca, prebacuje živi zid i šalje loptu u nebranjeni dio mreže, nemoćnog Javora za vodstvo Opatijaca – 1:0. No, samo 6 min kasnije, gosti uspijevaju iz jedne neizgledne situacije, preko Tomšića, poravnati na 1:1.

Akciju je započeo Tomšić koji je na 17 m ispred gola Opatije, po sredini igrališta, pronašao Dragovića, koji mu je samo primirio loptu, koju je Tomšić prizemno uputio u donji desni kut domaćeg vratara Lovrića, koji je bio blizu lopti, ali nije uspio spriječiti zgoditak. Na poluvremenu, domaći trener, Bogolin vrši dvije izmjene, ali prvu priliku za vodstvo imaju gosti. Nakon kornera, Opatijci kratko izbijaju loptu iz svog 16-terca, ali ju gosti brzo vraćaju ponovo u kazneni prostor domaćina, gdje ju prima osamljeni Krznar iskosa s nekih 10 m, koji iz vrlo izgledne situacije pogađa lijevu stativu, od koje se lopta odbija do Tomšića, koji je nespretno šalje daleko od vratiju Lovrića. Pokazalo se da je to bila jedina prigoda gostiju u drugom poluvremenu. Iako se u igri obiju ekipa , u drugom poluvremenu, nije ništa bitno promijenilo ( puno kombinatorike, ali bez puno konkretnijih prigoda ), ipak su Opatijci uspjeli stvoriti dvije situacije iz koje su mogli riješiti pobjednika. U 58′ Pejanović je presjekao jednu kratku povratnu loptu, koju je Jurač htio vratiti svojem vrataru, potom je zaobišao gostujućeg vratara, ali je njegov udarac, iskosa s 10-tak metara završio u maloj mrežici, ali s vanjske strane gola. Deset minuta kasnije, Kovačević je lijepo gurnuo Pejanoviću prizemnu dubinsku loptu, koji je opet zaobišao gostujućeg vratara i kad se očekivala sigurna realizacija, vratar Javor je uspio blokirati Pejanovićev udarac, a da bi do kraja akcije Opatijci još dva puta opalili po golu, ali uvijek u obrambeni blok gostujućih igrača.

Do kraja utakmice, jedino što je vrijedno spomena, da se u 74′ ozbiljnije ozlijedio domaći igrač Cvetković, no kako su Opatijci već bili izvršili tri zamjene, Cvetković je do kraja utakmice samo statirao i više puta tražio liječničku pomoć, pa su Opatijci od 74′ praktički igrali s igračem manje, da bi u 88′ gostujući igrač Dragović ( ali ga na čuđenje cijelog stadiona slabi sudac Čalić nije isključio ) namjerno ozlijedio još jednog Opatijca , Lucića, koji, za razliku od Cvetkovića nije mogao nastaviti , te je izašao s terena, pa su Opatijci završne minute odigrali bez dvojice igrača.

Nakon dva uvodna kola, Opatijci su osvojili samo jedan bod, što sigurno nije prema planu i objektivnim mogućnostima igrača u crno bijelim dresovima.

3. HNL ZAPAD
Datum: 01.09.2018.
Kolo: 2
Kategorija: SENIORI
Igralište: Stadion Kantrida ( Rijeka )
Suci: Mateo Čalić ( Marčana ), Stjepan Novosel ( Kamanje ), Adrijano Delač ( Karlovac ), 4.sudac: Darko Jurčević ( Cetingrad )
Delegat: Dalibor Meić ( Velika Gorica )
Doktor: Mateo Madunić

NK OPATIJA – NK MAKSIMIR 1 : 1 ( 1 : 1 )
NK OPATIJA:
Lovrić, Kurilić, Cvetković, Lucić, Rilov (46′ Pejanović), Flego (46′ I.Kovačević), Matovina, Furijan, Lazić, Vlatković, B.Bogolin (59′ Ismaili)
Trener: Zoran Bogolin

NK MAKSIMIR: Javor, Valković, Glavurdić, Jurač, Bešlić (53′ Horvat), Žugaj (63′ Jurešić), Krznar, Dragović, Tomšić, Drobnak, Budan (87′ Bračević)
Trener: Goran Gajzler

Strijelci:
1:0 Mateo Furijan u 35′
1:1 Marin Tomšić u 41′

Žuti karton: Furijan, I.Kovačević ( NK Opatija ), Dragović, Valković ( NK Maksimir )

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!