Senka Baruška: SDP je odlično detektirao situaciju i odabrao lovrano-patriote s integritetom

Senka Baruška: SDP je odlično detektirao situaciju i odabrao lovrano-patriote s integritetom

Senka Baruška

Nezavisna kandidatkinja s liste SDP-a kazala je kako je danas Lovran izgubio identitet, a osim pojedinaca koji se zadovoljavaju ispunjenjem osobnih interesa, jedino što vlada je nezadovoljstvo.

Lovran – Senka Baruška, nezavisna kandidatkinja za načelnicu Općine Lovran s podrškom SDP-a, u politiku stiže iz jednog sasvim drugačijeg „miljea“, onog kulturnog. Inženjerka pomorskog prometa i sveučilišna prvostupnica umjetnosti, rođena 1963. godine, ističe kako je „domaća, odrasla u Lovranu, ali je preko dvadeset godina živjela i radila u više država, na više kontinenata“.

– Iskreno sam znatiželjna, volim učiti nove stvari i surađivati s različitim ljudima, upoznavati nove sredine, stoga imam raznovrsno iskustvo rada. Tijekom svog radnog staža povezala sam više uspješnih profesija, diploma i certifikata, nagrada i priznanja… Radila sam u brodarskim i kruzerskim kompanijama do pozicije direktorice u Royal Carribean International, kao šefica vodila kulturne i umjetničke organizacije, ali radila i u državnim obrazovnim ustanovama, kazalištima, centrima za kulturu, kazala je Baruška, dodajući kako je iskustvo stjecala u državnim, privatnim, nezavisnim i neproftinim sektorima, na cijeloj vertikali poslova – od osnovnih do odgovornih vodećih pozicija.

– Od svih mogućnosti izabrala sam život u Lovranu. Odrastajući u „zlatno doba“ Lovrana – mjestu vječnih pobjednika svih godina Jadranskih susreta, naučila sam kako pripadati jednom mjestu, jednom višem cilju, gdje pojedinac nesebično svojim talentima ponosno služi zajednici. Kada zajedno vrijedno doprinosimo – onda smo nepobjedivi, istaknula je Baruška.

Dodala je kako je danas Lovran izgubio identitet, a osim pojedinaca koji se zadovoljavaju ispunjenjem osobnih interesa, jedino što vlada je nezadovoljstvo. Prema njenom mišljenju, Lovran nema prirodne kandidate i vođe s iskustvom, a kao svoju prednost nad političkim strukturama smatra činjenicu da ne dolazi iz političkog svijeta.

– SDP je odlično detektirao situaciju, okupio prvenstveno lovrano-patriote s integritetom, članove i ne-članove raznih kuteva gledanja, vjerovanja, ali koji svi gledaju u istom smjeru. Proučavajući uspješne susjedne općine uvidjela sam da je u uspješnom timu uvijek jedan profesionalni umjetnik koji sigurno pridonosi drugačijem pristupu i uspješnom rezultatu, rekla je Baruška.

Naglasila je kako se nikad nije sama prijavila na neku poziciju i ne voli natjecanja, ali kako vjeruje u snagu urođenih talenata i prihvaća izazove u situacijama kada to okolnosti traže.

– Obnovljeni SDP s novim kabndidatima predložio je mene za načelnicu, a taj sam prijedlog prihvatila. Bavim se programom i Lovranom, a SDP se bavi politikom. Ono što vidim, rade savjesno i s poštovanjem. Moramo pokrenuti kapacitete koje Općina Lovran ima, a to možemo napraviti uz naše stručno znanje, rekla je Baruška.

Dodala je kako su svi programi povezani u jednu cjelinu, a naglasak stavlja na pokretanje novih vidova turizma poput zdravstvenog, ekološkog i rekreacijskog te privući obiteljske izletnike i male turističke grupe.

– Moramo postaviti vanjske Wi-fi free zone, povezati našu tradicionalnu baštinu sa suvremenim pristupom turizmu, uključiti obrtnike i OPG-ove. Istovremeno, moramo tražiti europski novac iz fondova te privući investicije, ali i riješiti infrastrukturu u svim dijelovima općine. Tu mogu pretočiti i prilagoditi svoja iskustva iz drugih područja rada, jer ne prihvaćam „NE“ kao prepreku, rekla je Baruška, dodajući kako je uz radu uvijek tražila inovativna rješenja postojećih problema, ali i kako njena umjetnička organizacija uspješno radi u vrijeme pandemije uz jedan EU projekt te nekoliko nacionalnih i županijskih projekata.

– Uz sve, digitalno reklamiramo vanjske lokacije gornjih krajeva Lovranšćine i morske predjele kroz umjetničke uratke. Ako možemo mi, moremo i svi, zaključila je Baruška.

error: Content is protected !!