Šest medalja za pikadiste Primorsko-goranske županije

Arhiva

Arhiva

Broncu je osvojio mladi Luka Jovanović (PK Lovran) inače europski juniorski viceprvak, u cricketu za seniore do medalje je došao i Igor Šestan, dok se u kategoriji 501 MO broncom okitila Zorica Beslać (PK DM), kojoj je ovo prvo odličje na velikim natjecanjima.

Matulji – U subotu 6.veljače u Sportskom centru Sava u Sesvetama održan je treći ovosezonski HPS master turnir u elektroničkom pikadu, na kojem je nastupilo i 22 pikadista iz Primorsko-goranske županije. U osam seniorskih kategorija natjecanja, naši su pikadisti osvojili čak šest medalja – dva zlata, jedno srebro te tri bronce.

Čak dvije medalje u kategoriji trećeligaša osvojili su naši igrači – za onu zlatnog sjaja pobrinuo se Josip Peroš (PK Lošinj), igrač koji je ove sezone doslovno eksplodirao po pitanju dobre igre, dok je broncu u istoj kategoriji osvojio mladi Luka Jovanović (PK Lovran), inače europski juniorski viceprvak. Na tik do medalje ostao je Matthias Abramović (PK Lošinj), koji je natjecanje završio kao četvrtoplasirani.

U najmnogoljudnijoj disciplini dana, cricketu za seniore, do medalje je došao i Igor Šestan. Treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji pokazatelj je da Šestanova forma iz dana u dan biva sve bolja, a do eksplozije iste moglo bi doći na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske 9. i 10.travnja ukoliko se Igor plasira na isto. Osim njega, odičan je rezultat ostvario i Dino Tomasini (PK Play darts) koji je završio na diobi petog mjesta.

I u kategoriji dama medalje su pljuštale na sve strane. Dvije je ovog puta osvojila jedna od najboljih hrvatskih igračica pikada, Vlatka Lešić (PK Nevera) – zlato u cricketu te srebro u parovima, dok se u kategoriji 501 MO broncom okitila Zorica Beslać (PK DM), kojoj je ovo prvo odličje na velikim natjecanjima. Beslać je trenutno najkorisnija igračica Lige za dame Pikado Saveza Primorsko-goranske županije te vodeća u RiMaster poretku (županijski master turniri), a osvojena medalja samo je potvrda da se ovdje radi o jednoj izuzetnoj i talentiranoj igračici čije vrijeme za velika postignuća i rezultate tek dolazi.

Ines Brežnjak / PodUčkun.net

error: Content is protected !!