Šesta književna večer posvećena Viktoru Caru Eminu održava se u petak kod crkvice u Kraju

Uime organizatora Nadija Rubeša kazala je kako će posjetitelji uz recitacije, igrokaz, radionicu i predstavu uživati va domaćoj besede i na trenutak se vratiti u doba djetinjstva, u doba kada je mladi Viktor Car Emin šetao Krajem i udisao „mirise svakojakog bilja“, kako je zapisao u svojoj autobiografiji.

Kraj – Šesta književna večer posvećena Viktoru Caru Eminu održat će se u petak, 31. svibnja u 18.30 sati ispred crkve Blažene djevice Marije u Kraju.

Viktor Car Emin

Kako je uime organizatora, udruge građana Kraj, istaknula predsjednica Nadija Rubeša, za razliku od prijašnjih godina, učesnici ove manifestacije će biti djeca Osnovne škole „Viktor Car Emin“ Lovran – P.Š „ Eugen Kumičić“ Mošćenička Draga sa učiteljicom Radeljkom Barišić, Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija – P.Š. „Veprinac“ sa učiteljicom Sanjom Albaneže te „Mići čakavčići z Kastva“ sa mentoricom Dragicom Stanić.

– Kao i prethodnih godina, dolazi nam uvijek dragi gost, izv.prof.dr.sc.Vjekoslava Jurdana sa slikovnicom za najmlađe „Tončić Petešić“. Najmanji teatar na svijetu – teatar “Oz”, sa predstavom “Ključarica – legenda o grebenu kod Kraja” će nas intimnom i interaktivnom predstavom u kojoj se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba, povesti u čarobni svijet mašte. Jezične igre, međusobno upoznavanje i nezaboravno druženje, uz sokiće i grickalice za naše najmlađe, svojom će radionicom obogatiti Društvo naša djeca iz Opatije, rekla je Rubeša.

Dodala je kako će posjetitelji uz recitacije, igrokaz, radionicu i predstavu uživati va domaćoj besede i na trenutak se vratiti u doba djetinjstva, u doba kada je mladi Viktor Car Emin šetao Krajem i udisao „mirise svakojakog bilja“, kako je zapisao u svojoj autobiografiji.

 

error: Content is protected !!