Šesti dani antifašizma održavaju se u prvom tjednu ožujka i posvećeni su djeci žrtvama rata @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Tijekom tri dana održat će se filmska večer, dan posvećen mladima koje će ove godine ugostiti Spomen muzej u Lipi, te javna tribina koju će moderirati novinar i publicist Neven Šantić.

Opatija – Šesto izdanje Dana antifašizma u Opatiji u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Opatije i Gimnazije Eugena Kumičića održat će se od 4. do 6. ožujka. Pod zajedničkom temom ”Djeca – žrtve rata” tijekom tri dana odvit će se niz zanimljivih programa, koji će započeti u srijedu, 4. ožujka večeri filma u dvorani Villi Antonio.

U vremenu od 17 do 20 sati prikazat će se film ”Posljednji let Petra Ginza” o kojem će nakon završetka raspravljati gosti – civilni aktivist i pokretač festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia film festival Igor Bajok, te svjetski poznati producent koji je preživjeo Holokaust Branko Lustig.

Drugi dan posvećen je mladima, a ove će se godine održati izvan Opatije – u Spomen domu Lipa gdje će pod vodstvom Tatjane Matetić učenice i učenici opatijskih škola upoznati posljedice jednog od najgorih nacističkih zločina u Drugom svjetskom ratu.

Posljednji dan programa bit će petak, 6. ožujka, a Dani antifašizma u Opatiji tradicionalno će završiti javnom tribinom koja će okupiti poznate hrvatske intelektualce. U Villi Antonio od 17.30 do 20 sati održat će se rasprava na temu ”Djeca – žrtve rata” u kojoj će, uz moderiranje Nevena Šantića, sudjelovati Smail Čekić, Dubravka Kocijan Hercigonja, Marijan Gubina i Oleg Mandić.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net