Šesto izdanje Festivala neovisnih kazališta počinje u srijedu: Izabrano 14 od 35 prijavljenih programa @ Opatija

FEN će započeti u srijedu, 18. listopada u 20 sati predstavom „Političar“ zagrebačkog kazališta B Glad koji je u Opatiji već gostovao prije dvije godine.

Opatija – Festival neovisnih kazališta počinje idućeg tjedna u Opatiji, a tijekom pet dana trajanja FEN-a održat će se ukupno 14 programa.

– Od ukupno 35 prijava koliko ih je ove godine pristiglo na Natječaj za sudjelovanje odabrano je njih 14, i to 7 predstava za odrasle, 6 predstava za djecu i 1 radionica. Ovim putem još jednom čestitamo odabranim kazalištima, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, ustanove koja već šestu godinu za redom organizira ovaj festival.

FEN će trajati od 18. do 22. listopada, a održavat će se na više lokacija – uz Centar Gevrais, predstave i radionice gostovat će u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i vrtićima opatijskog područja. Program će započeti u srijedu, 18. listopada u 20 sati predstavom „Političar“ zagrebačkog kazališta B Glad koji je u Opatiji već gostovao prije dvije godine.

Idućeg dana, u 18.30 sati u Šporeru se održava predstava „Majstor Jura“ Tragača, a u 20:30 sati u Gervaisu predstava „Kako život“ Kazališta Moruzgva. U petak u 18:30 sati u Šporeru je predstava Daria Foa „Samo jedna žena“ Gala teatra, a u 20:30 sati u Gervaisu „Igra u dvoje“ Histirona. U nedjelju u 18:30 sati u Šporeru je predstava „Folk acts“ kazališne grupe de facto, a u 20 sati u Gervaisu „Dobri čovjek iz Sečuana“ Kazališta Ulysses po Bertolu Brechtu.

Uz programe za odrasle, održat će se i šest predstava za djecu, koje će gostovati u vrtićima u Ičićima i Veprincu, ali i Centru Gervais te UP Šporer. Za odgajatelje, učitelje, nastavnike, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i roditelje održat će se lutkarska radionica koju će voditi Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica multimedije.

– Ulaz na predstave za djecu i radionicu je slobodan. Cijena ulaznica za predstave za odrasle je 40 kuna. Ali imamo i festivalski paket koji uključuje 3 različite predstave za odrasle po cijeni od 30 kuna. Sve je spremno. Dođite, uživajte i budite s nama ovisni o kazalištu, zaključio je Gigante Dešković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!