Sevdah na Gradini – Ovog utorka nastupa Božo Vrećo

Božo Vrećo

Božo Vrećo je osoba koja uistinu živi sevdah – stvara ga, interpretira, ali i proživljava u svojim izvedbama. No, ono što je najvažnije, uspijeva to prenijeti i na publiku pa se često spominje kako je njegov koncert na rubu meditativnog iskustva.

Rijeka – Ovog utorka, 7. kolovoza na Trsatskoj će gradini koncert održati osebujni Božo Vrećo.

Ovaj svestrani glazbenik ponajprije je veliki zaljubljenik u umjetnost – točnije, u sevdah i to onaj u svom iskonskom obliku, zbog čega se i u svom glazbenom opusu vraća prapočecima sevdaha. Za sebe kaže kako ga karakterizira dualnost; Božo je i muškarac i žena, sklad modernog i tradicionalnog, a samim time i sinonim za potpunu slobodu. On je interpretator, pjevač, ali i autor sevdalinki, zbog čega u svaki dio svoje izvedbe nastoji utkati sebe i publici priuštiti istinski emotivni doživljaj.

Božo Vrećo je osoba koja uistinu živi sevdah- stvara ga, interpretira, ali i proživljava u svojim izvedbama. No, ono što je najvažnije- uspijeva to prenijeti i na publiku pa se često spominje kako je njegov koncert na rubu meditativnog iskustva. Na repertoaru ovog koncerta naći će se i autorske sevdalinke čije je stvaranje popunilo prazninu ovog žanra koja je trajala više od 30 godina. Osim Bože, riječka će publika na pozornici moći čuti i vidjeti renomirane glazbenike Marka Louisa na klaviru, Hrvoja Rupčića na udaraljkama i Mira Navračića koji će svirati harmoniku.

Koncert koji se održava u sklopu Ljeta na Gradini započeti će u 21:30 dok će ulaz za posjetitelje biti otvoren od 20:30 sati. Karte za sjedenje su rasprodane, a za stajanje se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu u Rijeci i putem sustava mojekarte.hr.

error: Content is protected !!