ODGOĐENO – Šezdeset godina rock’n’rolla Puhački orkestar Fužine obilježava zanimljivim nastupom @ Opatija

puhacki_orkestar_fuzine_koncert

Zbog najave loših vremenskih prilika, večerašnji koncert Puhačkog orkestra Fužine, prebacuje se za srpanj. Novi datum koncerta biti će uskoro objavljen, javili su iz Festivala Opatija.

Opatija – Zanimljiv koncert Puhačkog orkestra Fužine pod nazivom ”60 godina rock ‘n’ rolla” održat će se večeras, u utorak, 16. lipnja s početkom u 21.30 sati na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Tijekom 2014. godine Puhački orkestar Fužine izveo je nekoliko koncerata pod nazivom ‘’Šezdeset godina rock and rolla’’, obilježavajući na taj način punih šest desetljeća od trenutka kada je prvi put taj pojam upotrebljen za ovu vrstu glazbe, odnosno otkada je Elvis Presley snimio ‘’That’s Alright Mama’’, a Bill Haley ‘’Rock Around the Clock’’ i nešto kasnije isti taj Haley sa The Comets i pjesmom ‘’Shake Rattle and Roll’’ ostvario prvi veliki međunarodni rock and roll hit. Stoga bi 1954. godina mogla biti prva godina postojanja rock and rolla.

Program je bio koncipiran u nekoliko cjelina tijekom kojih je orkestar izvodio glazbu različitih autora, a u pauzama između izvedbi o rock and rollu kao glazbi te o autorima čije su pjesme izvođene tijekom koncerta govorio je Marinko Krmpotić, novinar Novog lista i zaljubljenik u rock glazbu. Program koji tijekom gotovo dvosatnog nastupa nude ”limenjaci” iz Fužina obuhvaća pjesme autora i grupa kao što su Bill Haley, Chubby Checker, The Beatles, The Doors, Eric Clapton, Joe Cocker, Deep Purple, Queen i Bijelo Dugme.

Budući da su dosadašnje reakcije na program bile odlične, fužinski ”limeni rockeri” nastavljaju s nizom koncerata i u 2015. godini. Ulaz na koncert je slobodan, međutim ulaz iz Parka Angiolina je zatvoren zbog građevinskih radova na obližnjoj plaži Lido, pa je moguće ući samo iz luke.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!