Shalabi i Gržetić članovi strukovne skupine hotelijera županijske gospodarske komore @ Rijeka

Arhiva: Noćni pogled na hotel Mozart @ Opatija

Arhiva: Noćni pogled na hotel Mozart @ Opatija

Glasovanjem je na sjednici za predsjednika Strukovne skupine izabran Dino Manestar iz Jadrana d.d. Crikvenica. a za zamjenika predsjednika izabran je Goran Filipović iz Jadranka hotela d.o.o. Mali Lošinj.

Rijeka – Vedran Gržetić iz Milenij hotela te Abi Shalabi iz hotela Mozart u Opatiji postali su članovi vijeća strukovne skupine hotelijera koja djeluje u sklopu HGK – Županijskoj komori Rijeka. Jučer je u Rijeci održana izborna skupština strukovne skupine, koja je inicijalno osnovana s ciljem promicanja i zaštite zajedničkih interesa članica te razvoja hotelske industrije. U ostvarivanju tog cilja, surađuje s matičnim Udruženjem na razini HGK, s mjerodavnim ustanovama u radnim skupinama daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima i raspravlja o pitanjima važnima za poslovanje članica.

Vedran Gržetić

Vedran Gržetić

Glasovanjem je na sjednici za predsjednika Strukovne skupine izabran Dino Manestar iz Jadrana d.d. Crikvenica. a za zamjenika predsjednika izabran je Goran Filipović iz Jadranka hotela d.o.o. Mali Lošinj.

Uz Gržetića i Shalabija, članovima vijeća postali su Marko Miš iz hotela Imperial Rab, Goran Filipović iz Jadranka hotela Mali Lošinj, Dino Manestar iz crikveničkog hotela Jadran, Tatjana Frančišković iz hotela Krk, Ana Turčić iz Hotela Malin u Malinskoj, Stevo Filinić iz Cresanke te Željko Obradović iz delničkog hotela Risnjak.

Nakon izbora, prof. dr. sc. Sandra Janković upoznala je nazočne s rezultatima ‘Benchmarking analize poslovanja hotelijera i kampovi Kvarnera’. Riječ je o projektu kojeg je pokrenuo Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. a podržavaju ga Hrvatska gospodarska komora i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Benchmarking je kontinuirani proces usporedbe s drugima prema unaprijed odabranim kriterijima u cilju pronalaženja i provođenja najbolje poslovne prakse i ostvarivanja dugoročne konkurentske prednosti. Osim na razini individulanih tvrtki, doprinos ove studije značajan je i za pozicioniranje Hrvatske koja još uvijek traži i kreira svoj tržišni identitet i ponudu. Rezultati ovog istraživanja osnovica su i za nagrađivanje hotela u sklopu akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku.

Marija Vukelić, voditeljica službe turističke inspekcije Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije ukratko je objasnila transformaciju Državnog inspektorata u Turističku inspekciju, te ovlasti koje novoosnovana agencija ima. Upoznala je sve prisutne sa najčešćim povredama koje su uočene u radu hotelijera.

Mirjana Rusan, stručna suradnica Sektora za turizam HGK, upoznala je nazočne o planiranim aktivnostima za hotelijere u idućoj godini poput: razvijanja usluge izvorno hrvatsko i hrvatska kvaliteta, sufinanciranje edukacija za hotelijere, kao i sufinanciranje B2B razgovora za wellness hotele i HTI konferencije.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!