Sigurnosna situacija na području općine Matulji ocijenjena jako dobrom

Sigurnosna situacija na području općine Matulji ocijenjena jako dobrom

Tomislav Milković

– U 2018. godini ukupno je zabilježeno 56 prometnih nezgoda, od čega 12 s ozlijeđenim osobama, a ostale s materijalnom štetom dok poginulih na svu sreću nije bilo. U ovoj godini imamo 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 31 s materijalnom štetom i nažalost jednu poginulu osobu, kazao je Milković.

Matulji – Sigurnosna situacija na području općine Matulji može se ocijeniti jako dobrom, kazao je na posljednjom općinskom vijeću, Tomislav Milković, načelnik Policijske postaje Opatije.

– Prekršaji su u padu ukupno 20%, kao i prekršaji protiv javnog reda i mira koji su također su u padu. Što se tiče pijančevanja kod odgojno-obrazovnih ustanova imamo drastično smanjenje tih prekršaja te bih u svakom slučaju pozdravio odluku načelnika o pojačanim mjerama s komunalne strane kao i uvođenje video nadzora, kazao je Milković.

Što se tiče sigurnost stanja na cestama u 2018. godini i u prvih pet mjeseci 2019., također je istaknuo zadovoljstvo stanjem.

– U 2018. godini ukupno je zabilježeno 56 prometnih nezgoda, od čega 12 s ozlijeđenim osobama, a ostale s materijalnom štetom dok poginulih na svu sreću nije bilo. U ovoj godini imamo 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 31 s materijalnom štetom i nažalost jednu poginulu osobu. Imamo smanjenje vožnje pod utjecajem alkohola od 30%, te ukupni pad od 20%, tako da smo jako zadovoljni te moramo pohvaliti infrastrukturu, a posebno rotor Kuk, dodao je Milković.

Prema načelnikovim riječima situacija s migrantima je uobičajena i nema pojačanih aktivnosti u tom segmentu.

– Policija poduzima ciljane mjere radnje, hvatanja i identificiranja tih osoba i vraćanja preko državne granice, dodao je Milković.

error: Content is protected !!