Sijaset aktivnosti opatijske UABA

matic_poljana…na Predsjedništvu izvještaj o radu dali su predsjednik Oleg Mandić i tajnica Suzi Cvjetković…
…opatijska je UABA bila prisutna ili zastupana u čitavom nizu događanja…

Opatija – Predsjedništvo Udruge antifašističkih boraca i antifašista sastala se prošlog tjedna kako bi dogovorila dinamiku rada za naredno razdoblje, a predsjednik udruge Oleg Mandić i tajnica Suzi Cvjetković podnijeli su izvješće o radu od Godišnje skupštine. Jednodušna je ocjena da je aktivnosti bilo na pretek i da je izvedba bila uzorno provedena.
Poseban je osvrt dat nagradi što ju je Grad Opatija dodjelio predsjedniku Mandiću za životno djelo. Isto je prihvaćeno i kao priznanje Udruzi, budući da je dio Mandićevih djela iz biografije usko vezano za njegovu dugoročnu aktivnost u samoj Udruzi. Stanovito žaljenje što UABA, koje je također bila predložena za nagradu, nije zbog sukoba interesa mogla istu i dobiti, kompenzirano je spoznajom da je u medijskoj promidžbi nagrade za životno djelo Mandića, uloga opatijskog UABA bila vidno istaknuta.
– Opatijska je UABA bila prisutna ili zastupana u čitavom nizu događanja… Proslava jubileja na Krku, domaćinstvo na Učki, Brembo-Rovinj, Pavlovac Kantrida, komemoracija u Buzetu, Jama Ičići, ”Lipa pamti”, 90. godišnjica seljačke bune u Marčani, Pasjak, Tuhobić i Rab. Organizirali smo izlet/druženje u Brijune i u Kumrovec, a u Selcu smo učestvovali u Županijskim športskim igrama antifašista.Za buduće akcije nit vodilja će biti kao i obično Plan što smo ga pred početak školske godine usaglasili sa svim opatijskim školama. Posebno je istaknuta dugogodišnja bliska suradnja sa Gimnazijom ”Eugen Kumičić”, kazao je predsjednik udruge Oleg Mandić.
U nastavku pročitajte program rada udruge za naredno razdoblje.
07.10.2011.
– komemoracija na spomen kosturnici Hreljin. Sat povijesti na licu mjesta za učenike OŠ.
21.10.2011.
– posjet srednjoškolaca logorima Gonars i San Saba u Italiji. Sat povijesti.
27.01.2012. – Memento – event u Vili Antonio uz Međunarodni dan Holokausta. Na tragu prošlogodišnjeg rijetko uspješnog izdanja…
7-9.03.2012. – DANI ANTIFAŠIZMA U OPATIJI 3.
– tragom dviju prethodnih uspješnih izdanja u pripremi je i treće. Formula ista: 7-mi Filmska večer, 8-mi posvećen radu mladih i 9-og Okrugli stol. Tematika (za sada samo radnog karaktera): “Jačanje političke desnice u EU i odraz toga na našu svakodnevicu”.
24.04.2012.
– Jama Ičići, najveće opatijsko stratište u II. Svjetskom ratu. Komemoracija.
30.04.2012.
– Lipa pamti – Popodne odlazak posebnim autobusom na komemoraciju najvećeg zločina u Drugom Svjetskom ratu na širem našem području. Posjet Muzeju i sat povijesti (Lipa – UNESCO-vo “mjesto Mučenik”)
10.07.2012.
– Matić poljana – Mrkopalj, 6. susret mladih i antifašističkih boraca prigodom Memorijala 26 smrznutih partizana (za OŠ + prvi i drugi razredi srednjih škola).
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!