Silvestrovo i prvi dani Nove uz neodoljivog ‘’Orašara“ @ HNK Ivana pl. Zajca

orasar_balet_hnk_ivana_pl_zajca

Za obiteljske dolaske, za ovu su silvestarsku izvedbu djeci su osigurane besplatne ulaznice, koje također treba podignuti na blagajni Kazališta.

Rijeka – Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da završetak Stare godine te prve dane nove 2015. provede u jedinstvenom ozračju blistavog ”Orašara“, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića.

orasar_balet_hnk_ivana_pl_zajca_1

U utorak, 31. prosinca u 18 sati započinje “Silvestrovo u Kazalištu” koje će zasigurno upotpuniti svečanost blagdana svojom očaravajućom ljepotom i neodoljivim sjajem. Za obiteljske dolaske, za ovu su silvestarsku izvedbu djeci su osigurane besplatne ulaznice, koje također treba podignuti na blagajni Kazališta.

Bajkovita plesna priča pod velikim, svjetlucavim borom o putovanju u snove, svoju publiku čeka u ”Zajcu“ i 2, 3. te 5. siječnja 2015.

Ulogu Clare u alternaciji će plesati Marta Kanazir i Tamara Szilagyi, ulogu Princa Balint Raucher i Owen Lane, dok će se u ulozi Drosselmeyera izmijenjivati Andrei Köteles i Daniele Romeo. Snježnu kraljicu plesat će Cristina Lukanec. Fritza Borna Šebelja, a Colombinu Paula Rus i Anca Zgurić u alternaciji. U ostalim ulogama gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka te članovi riječke Academije di Capoeira i članovi parkour skupine Ri-Run iz Rijeke.

Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net