Simon Rožman i Ivor Pandur najavili sutrašnje finale Kupa u Šibeniku: Respektiramo Lokomotivu, ali idemo na pobjedu

Maksimalna disciplina u obrani, kontinuiran napad, dobra tranzicija i jaki prekidi recept su za uspjeh

Rijeka – Trener Rijeke Simon Rožman i mladi vratar bijelih Ivor Pandur najavili su sutrašnju utakmicu finala Kupa u kojoj će Rijeka na Šubićevcu igrati protiv Lokomotive. Sutrašnja utakmica u Šibeniku bit će ove sezone peti ogled ovih dviju momčadi. Svaka je momčad jednom pobijedila, dok je u dva navrata odigrano bez pobjednika.

Simone, ono što smo čekali, finale Kupa Hrvatske Rijeka – Lokomotiva, kakvu utakmicu očekujete u subotu?

– Ja bih najprije naglasio da smo tamo gdje smo željeli biti, da sam super zadovoljan u kojem smo stanju došli do ove zadnje utakmice, znači u jakom fokusu, s četiri dobre utakmice u nizu, da dobrom nagradom u smislu pobjede, mogu pohvaliti igrače za rad u cijeloj sezoni i stvarno bi htio da nas još u zadnjoj utakmici nagradi. Znamo da će biti jako teška utakmica, pred nama je jedna jaka Lokomotiva, brza sa dobrom tranzicijom, da dobrim dijagonalama, traže široke pozicije za brze krilne igrače, mislim da smo se za njih dobro pripremili, imali smo dobre nastupe u Kupu, izbacili smo najjače ekipe tako da očekujem tešku borbu u kojoj ćemo napraviti sve kako bismo na kraju mi pobijedili.

Na čemu je bio naglasak u pripremi ove utakmice?

– Maksimalna disciplina u fazi obrane, ponavljanje svih dobrih stvari u fazi napada koje smo ove sezone prikazivali, treba biti dobar u tranziciji, treba biti jak u prekidima, u ovoj se utakmici mora sve to posložiti, čak i malo sportske sreće. Najbitniji nam je fokus, igrači su spremni, vidim jaku glad u njima i mislim da će to na kraju dobro završiti.

Spomenuli ste neke kvalitete Lokomotive, koji su njihovi pojedinci na koje treba posebno paziti?

– Ne bih sad ulazio u detaljne analize, sve znamo, mislim da na kraju prvenstva svi o svima znaju sve, nismo razmišljali o pojedincima nego o cijeloj ekipi, imamo spremna rješenja i ako ne bude sve išlo po planu, htio bih da se od početka nametnemo, da diktiramo ritam, da razmišljamo o sebi, jako mi je žao da nema publike, bio bi to jedan pravi spektakl, želim da igrači uživaju na terenu i da pokažu sve što znaju i mogu.

I na kraju zdravstveni bilten?

– Smolčića nema, Gorgon već duže vrijeme ima problema sa zadnjom ložom tako da najvjerojatnije neće ni on biti spreman, svi ostali su zdravi i na maksimalnoj razini, vidim im glad u očima i homogenost ekipe, vidim jedan jak motiv u njima, to su za mene sve jako bitne stvari, zanima nas samo kako dobiti sutrašnju utakmicu.

Ivore, Rijeka – Lokomotiva finale Kupa, za tebe prvo veliko finale, kakav je osjećaj i kakva su očekivanja?

– Zahvalan sam što sam uopće u ovakvoj ekipi, da imam ovakvu priliku osvojiti trofej, želimo pobijediti, dat ćemo sve od sebe, svjesni smo kvalitete Lokomotive ali smo svjesni i naše kvalitete, idemo se boriti i mislim da će na kraju slaviti ekipa koja to bude više htjela.

Ima li treme?

– Nema treme, jedva čekam utakmicu kao i svi moji suigrači, da pokažemo da nešto vrijedimo i da uzmemo još jedan trofej.

Obzirom da je Kup specifično natjecanje, da li je bila na snazi neka posebna priprema ili ste se pripremali kao i za svaku drugu utakmicu?

– Spremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu, svaki je trening novo dokazivanje i svi zajedno jedva čekamo utakmicu.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net