Simon Rožman o stanju momčadi pred današnji dvoboj s Istrom: Nema plakanja, fokusiramo se na svoju igru

Nema plakanja, svaka tri, četiri dana su utakmice. Nemamo ništa drugo nego da se foksuiramo, pokušavamo igrati što bolje i danas rezultat nagradi Sad smo u periodu iz kojeg se moramo iskopati, zajedništvom i pozitivnom energijom, kazao je Rožman.

Rijeka – Trener HNK Rijeke Simon Rožman prokomentirao je motivaciju i psihološko stanje svoje momčadi nakon šokantnog poraza protiv Hajduka u ovotjednom Jadranskom derbiju, ali i pred sutrašnju utakmicu s Istrom 1961.

– Istra je ekipa koja je zadnje četiri utakmice izgubila s minimalnom razlikom, znači ekipa koja teško prima golove. Bili su u sličnim situacijama kao i mi, nekad i boljim, na terenu, no zbog faktora sreće nisu uspjeli upisati bodove. Mislim da će biti opet jako zanimljivo. Što se nas tiče, pokušavamo se iz utakmice u utakmicu dizati i izbjegavati ove rezultatske oscilacije. Želimo imati veću kontrolu u fazi obrane, ali i bolju efikasnost u završnici, kazao je Rožman.

Sreća ih nije pomazila – detalj iz Jadranskog derbija

Istaknuo je kako moral u ekipi nije pao, iako su igrači frustrirani rezultatima.

– Nema plakanja, svaka tri, četiri dana su utakmice. Nemamo ništa drugo nego da se foksuiramo, pokušavamo igrati što bolje i očekujem da      nas rezultat nagradi. Sad smo u periodu iz kojeg se moramo iskopati, zajedništvom i pozitivnom energijom, kazao je Rožman i dodao da će promjena trenra utjecati i na filozofiju igre nedjeljnog suparnika, ali i da se „bijeli“ moraju fokusirati samo na sebe.

Poručio je kako se nada ranom pogotku koji bi mogao „otvoriti“ utakmicu.

– To bi sigurno puno pomoglo, jer se onda mijenja strategija, pristup utakmici za suparnika. Sigurno bi bi rani pogodak vratio samopouzdanje ekipi. Igrači daju svoj maksimum, ali to se ne ocrtava na terenu, rekao je Rožman, naglasivši kako će Capan biti duže vrijeme van terena zbog ozljede.

error: Content is protected !!