Sjajni rezultati opatijskih karatista na međunarodnim turnirima @ Lignano, Čakovec

karate_klub_opatija

Dva vikenda zaredom održala su se dva jaka međunarodna turnira, a Opatijci su ukupno osvojili jedno zlato, četiri srebra te pet bročanih medalja.

Opatija – Izvrsne rezultate postigli su članovi Karate kluba Opatija na dva jaka međunarodna natjecanja koja su se održala tijekom protekla dva tjedna. Krajem kolovoza tako se u Lignanu održao 28. World Lignano Karate Open 2013. na kojem je u dva dana nastupilo 1.200 natjecatelja iz 13 zemalja.

U kategoriji mlađih seniorki do 60 kilograma Petra Žic osvojila je brončanu medalju, a istim se uspjehom okitila i Danka Zorić u kategoriji mlađih seniorki iznad 60 kilograma. Maja Zorić među juniorkama iznad 59 kilograma ostala je drugoplasirana, kao i Leon Tuna među mlađim kadetima do 84 kilograma, a Matija Budić među mlađim kadetima do 45 kilograma osvojio je 3. mjesto.

Tjedan dana kasnije, u subotu 31. kolovoza, jak međunarodni turnir Međimurje Open održao se u Čakovcu. Među 500 natjecatelja iz 7 zemalja sudjelovale su i sve hrvatske reprezentaicje od kadetskog uzrasta do mlađih seniora, a natjecali su se i kompletne reprezentacije Slovenije i Mađarske u uzrastima kadeta, juniora i mlađih seniora kao i reprezentativci iz drugih zemalja.

Najuspješnija među ”opatijskim kadrom” bila je Maja Zorić koja se okitila zlatom u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma, a Danka Zorić osvojila je 2. mjesto u kategoriji mlađih seniorki iznad 60 kilograma. Još jedno srebro dodao je Anton Baždarić u kategoriji učenika iznad 46 kilograma, a dvije bronce dodali su Leon Tuna u kadetima iznad 70 kilograma i Paola Manola u mlađim kadetkinjama do 55 kilograma.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!