Sjepanu Mesiću namjestili vrat i kralježnicu

kin_vele_meske_am…bivši predsjednik Stjepan Mesić i kineski veleposlanik Zhifei posjetili Opatiju i Thalassotherapiu…
Opatija – Specijalnu bolnicu Thalassotherapia danas su posjetili bivši predsjednik RH i počasni građanin Opatije Stjepan Mesić te kineski veleposlanik u RH Shen Zhifei u pratnji suradnika.
Povod posjetu je aktualni Mjesec tradicionalne kineske medicine, u sklopu kojeg tijekom studenog u Thalassotherapiji tretmane izvode medicinski stručnjaci Massage Hospital iz Pekinga. Bivšeg predsjednika Mesića i Shen Zhifeija dočekali su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća O’Brien Sclaunich, ravnatelj Specijalne bolnice Thalassotherapia Emil Bratović, njegov zamjenik doc. dr. sc. Viktor Peršić i voditeljica Thalassowellness centra Sandra Martinčić.
– To je namještanje vrata i kičme. Ali pošto ja nikada pred nikime ne savijam znate vrat niti kralješnicu, sad su mi namjestili. Sad ću biti još čvršći, kazao je Mesić.
Veleposlanik Kine je poručio kako, s obzirom na dosadašnji dobar odaziv, žele u suradnji s Thalassotherapijom i Gradom Opatija dogovoriti daljnje korake suradnje, kako bi i više zainteresiranih moglo isprobati tretmane tradicionalne kineske medicine.
– Sve dobro i korisno što kineski narod zna želimo podijeliti s prijateljskim narodom Hrvatske, kazao je kineski veleposlanih u RH Shen Zhifei.
Dolazak kineskih liječnika u Opatiju samo je dio napora da se između Kine i Hrvatske uspostave dobri odnosi na svim poljima.
Prema riječima ravnatelja opatijske Thalassotherapije Emila Bratovića, u vrijeme akcije ”Studeni – mjesec kineske tradicionalne medicine“, preko 500 klijenata konzumirat će oko 800 tretmana tradicionalne kineske medicine, a većina tretmana unaprijed je bukirana. Rezultati su to koji upućuju na planiranje dugoročnije suradnje s pekinškom bolnicom u 2012. u kojoj bi se dogovorio program na period od najmanje tri mjeseca.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!