Skladba ‘Maglica’ Damira Smerdela nagrađena na smotri zborova @ Novigrad

Liurnija.net: Fotografija za uspomenu @ Novigrad

Matuljski ”zborovođa” i skladatelj uglazbio je tekst Drage Gervaisa, a njegovu skladbu izveo je Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca.

Matulji/Novigrad – Na jubilarnom 45. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Novigradu/Cittanova ove je godine sudjelovalo petnaest zborova prethodno izabranih na županijskim razinama. Veliku nagraduponio je mješoviti pjevački zbor Vox Animae iz Splita koji je pod vodstvom dirigenta Tomislava Veršića zadivio i publiku i stručno povjerenstvo, a među nagrađenima se našao i matuljski skladatelj Damir Smerdel.

Naime, jedna od kategorija bila je i nagrada za najbolje izvedenu novu skladbu nagrađenu na natječaju Hrvatskog Sabora Kulture (HSK) 2011. godine. Na tom natječaju prošle godine našlo se 36 skladbi, a u kategoriji amaterskih pjevačkih zborova bez instrumentalne pratnje drugu nagradu osvojila je skladba „Maglica“ Damira Smerdela prema stihovima Drage Gervaisa.

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca s dirigenticom prof. Brankom Špoljar odlučio se na izvođenje upravo Smerdelove „Maglice“, što se pokazalo kao odličan izbor jer su za navedenu skladbu osvojili posebno priznanje. Samog skladatelja, koji je u Novigradu imao priliku po prvi put čuti svoju skladbu, izvedba je oduševila, te je pohvalio križevački zbor za njihovu uvjerljivost i bogatstvo nastupa.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!