Slack Day na rasporedu ove nedjelje @ Lovran

slack_day_lovran_2016

– Slacklining je sport ravnoteže, gdje koristimo nategnutu traku (gurtnu) između dva sidrišta, (najčešće između dva drveta, no to mogu biti i druga fiksna uporišta). Poučeni pozitivnim iskustvom odlučili smo napraviti manifestaciju nazvanu “Slack Day”, najavili su organizatori.

Lovran – Ove nedjelje, 24. srpnja, od 16 sati, na Lovranskom mulu, održat će se Slack day – sportsko zabavna manifestacija u organizaciji Udruge mladih “Pod Marun”.

– Slack Day je nastao iz zezancije i dosade, kada se nekoliko mladih iz udruge “Pod Marun” odlučilo rastegnuti traku za hodanje, poznatiju kao slackline, iznad mora te iznad kopna na lovranskom mulu i pozvati ekipu na druženje. Primijetili smo da smo privlačili dosta turista, ali i domicilnog stanovništva koji su sa velikim zanimanjem promatrali ekipu kako slackaju, te su se neki i usudili pokušati hodati na slacklineu. Što to radite? Što je to? Mogu li pokušati?? Najčešća su pitanja koja se postavljaju u trenutku postavljanja Slackline-a. Pa da objasnimo… Slackline, odnosno da budemo precizniji – Slacklining je sport ravnoteže, gdje koristimo nategnutu traku (gurtnu) između dva sidrišta, (najčešće između dva drveta, no to mogu biti i druga fiksna uporišta). Poučeni pozitivnim iskustvom odlučili smo napraviti manifestaciju nazvanu “Slack Day”. Na taj način promovira se ova nesvakidašnja sportska aktivnost, ali bi se i upotpunila sportsko-zabavna ponuda ljetnih manifestacija u Lovranu. Na lovranskom mulu rastegnut će se nekoliko slacklineova iznad kopna i iznad mora, a svi zainteresirani moći će se okušati u hodanju po slacklineu. Biti će tu i cure iz Red Rays-a koje će nas zabavaljati na radionici sa hula hoopovima i poievima, a kad padne mrak pokazati će nam kako izgleda ples sa vatrom. Cijeli program trajat će od 15 do 24 sata. Svi ljudi koji već imaju slackline, mogu ga slobodno donijeti sa sobom na mul, pa ćemo i njihov slack rastegnuti. Uglavnom, biti će puno zanimljivih stvari pa vas još jednom pozivamo da se dođete družiti sa nama na Lovranski mul, u nedjelju, 24. srpnja, poručili su organizatori.

Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!