Slani prozvala Dujmića zbog žene stradale u nesreći na Novoj cesti: ‘Da ste čovjek, barem biste rekli da vam je žao’

Tri godine se raspravlja o kamerema, a mi ih još nemamo. Nekidan je stradala jedna gospođa. Vi da ste čovjek, barem biste rekli da vam je žao zbog toga, kazala je Neva Slani opatijskom gradonačelniku Dujmiću.

Opatija – Aktualni sat današnje sjednice Gradskog vijeća uistinu je bio – aktualan. Naime, posvećen je bio događajima koji su se dogodili u posljednjih nekoliko dana, prvenstveno najavi ukidanja prireza i odugovlačenju s postavljanjem prometnih kamera na Novu cestu.

– Tri godine se raspravlja o kamerema, a mi ih još nemamo. Nekidan je stradala jedna gospođa. Vi da ste čovjek, barem biste rekli da vam je žao zbog toga, kazala je Neva Slani opatijskom gradonačelniku Dujmiću.

Vijećnik Unije Kvarnera Vedran Kružić spomenuo je nedavno gradonačelnikovo „obećanje“ kako će ukinuti prirez, namet koji je Kružić nazvao „haračem na građane koji žive od svog rada“.

– Više puta u ovih nekoliko godina pokušao sam pokrenuti temu ukidanja prireza. Niste se potrudili u boljim proračunskim godinama izaći u susret mom prijedlogu, s kojim se složila i većina vijećnika. U međuvremenu, mnoge su obitelji odselile iz Opatije u druge jedinice lokalne samouprave. Vi osobni niste za to pokazali neki interes, više ste se bavili okućnicama investitora i imućnih ljudi. Žao mi je da izbori nisu svake godine jer bismo puno češće vukli pametne i nužne poteze, a ovako su samo vaša osobna predizborna kampanja. Zašto su građani morali čekati sve ove godine, pitao je Kružić Dujmića.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako treba sazrijeti vrijeme da se donese neka odluka te kako ona nema veze s izborima. Kružić je poručio kako je Dujmić imao nekoliko mandata mogućnost ukidanja prireza, ali i kako taj namet nikad nije trebao biti niti uveden.

Predsjednik Gradskog vijeća pitao je hoće li, kao odgovoran gradonačelnik, prije nego što vijećnicima pošalje prijedlog odluke o ukidanju prireza, napraviti i prijedlog rebalansa kako bi građanima bilo jasno gdje će skinuti 3,5 milijuna kuna. Toliko je, naime, iznosio prihod od prireza za gradsku blagajnu.

– Mislim da je to red. Da je to i zakonska obaveza. Ili planirate to prepustiti drugom gradonačelniku? Slažem se da je ova odluka u interesu građana. Da nije COVID, ja bih vas i zagrlio… Bez obzira što je ona došla sada kao predizborni adut. Ja ću svakako podržati odluku o ukidanju prireza, ali Vas molim da točka prije toga bude rebalans proračuna, kazao je Kirigin. Dujmić je odgovorio kako neće biti „nikakvog rebalansa“, jer bi to bilo „neodgovorno“.

 

error: Content is protected !!