Slatka pčelarska manifestacija Medenjak z Opatije donosi i bogat gastro program u opatijskim restoranima

...ilustracija...

…ilustracija…

Ove godine ”Medenjak ‘z Opatije” je svoje aktivnosti proširio i izvan okvira dvodnevnog sajma, pa je tako u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatija organiziran ”Medeni gastro tjedan” u opatijskim restoranima.

Opatija – Treća smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije s međunarodnim sudjelovanjem ”Medenjak z Opatije” te jubilarno, deseto ”Zlatno ulište” – ocjenjivanje kvalitete meda Primorsko-goranske županije održat će se u Sportskoj dvorani Marino Cvetković idućeg vikenda, odnosno u subotu i nedjelju 7. i 8. listopada.

medenjak_logo_01

Manifestacija ”Medenjak ‘z Opatije” predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara PGŽ, s ciljem promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete medova s područja PGŽ uz mogućnost prodaje i degustacije. Zamišljen je kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera. Planirani stručno-edukativni program odvija se paralelno s izložbom proizvođača pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme te programskim aktivnostima usmjerenim ka edukaciji najmlađih i njihovih roditelja, gastro prezentacijama i uz tematske sastanke pčelarskih organizacija Primorsko-goranske i ostalih hrvatskih županija.

Ove godine ”Medenjak ‘z Opatije” je svoje aktivnosti proširio i izvan okvira dvodnevnog sajma, pa je tako u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatija organiziran ”Medeni gastro tjedan” u opatijskim restoranima.

U razdoblju od 1. do 9. listopada gosti će moći uživati u gastronomskim delicijama baziranim na medu i drugim pčelinjim proizvodima. Restorani koji su prepoznali atraktivnost ove ponude, te će svojim gostima ponuditi posebno pripremljena jela su: restoran Bianco&Nero, restoran D Terrace – Remisens Premium Hotel Kvarner, ristorante Casa Tua, restoran Vongola, restoran Yacht Club Opatija, gostiona Istranka, te Kavana Strauss – Remisens Hotel Palace Bellevue.

Manifestacija u organizaciji Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije održat će se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, kao i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a više informacija dostupno je na njihovim službenim stranicama (http://medenjak.upu-pgz.hr).

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!