Slavni Guy Gavriel Kay na Liburniconu @ Opatija

kay_libur_sm…kanadski pisac u Opatiji će predstaviti svoju novu knjigu ”Ysabel”…
…liburnicon traži volontere i nudi posebne nagrade…

Opatija – Opatijski SF & Fantasy festival Liburnicon – poznat po svojim prominentnim gostima – ove godine dovest će možda i najpoznatije ime u svojoj povijesti; 20. kolovoza u Opatiji će gostovati slavni kanadski autor Guy Gavriel Kay, koji će promovirati svoje novo djelo ”Ysabel”.
Kay se proslavio sredinom osamdesetih godina, kada je izašla njegova trilogija “Fionavarska tapiserija”, a danas slovi za jednog od najjačih živućih pisaca fantasy literature, uz bok autoru ”Igre prijestolja” George R. R. Martinu. Ako se želite pripremiti za gostovanje kanadskog pisca, u opatijskoj knjižnici možete potražiti prijevode većine njegovih dijela, koja su redom prevedena na hrvatski – Tigana, Pjesma za Arbonnu, Lavovi Al-Rassana, Sarantinski mozaik, Posljednja svjetlost sunca i Ysabel, a uskro se očekuje i prijevod knjige “Under Heaven” koja je i razlog hrvatske turneje.
kay_lib_sm
Naime, osim Opatije, Kay će posjetiti i Dubrovnik, Split i Zadar, a ovo mu je treće gostovanje u Hrvatskoj. Na svojim službenim stranicama, organiatori Liburnicona objavili su i poziv volonterima.
– Svi vi koji imate slobodnog vremena, interesa i volje dobrodošli ste u ulozi volontera, a vaše slobodno vrijeme tamo će (ovisno o izboru) biti ispunjeno raznovrsnim sadržajem koje Liburnicon nudi. Zadaci volontera su različiti: dekoracije prostora, dijeljenje informacija posjetiteljima, uredivanje i adaptiranje prostora za potrebe festivala i pomoć organizatorima u vođenju različitih segmenata programa. Sama volonterska pomoc je potrebna i prije pocetka manifestacije pocevši od 15. kolovoza. Volonterski sati ce uredno biti upisani u volontersku knjižicu, a volonter sa najviše prikupljenih volonterskih sati i uloženog truda može očekivati posebnu nagradu. Svakom volonteru je osigurana hrana i piće za vrijeme manifestacije, a u slučaju da je volonter iz drugih krajeva Hrvatske osiguran je i smještaj, napisao je koordinator volontera Igor Puhar, kojeg se može kontaktirati putem telefona 099/6326115 ili maila igorpuhar@gmail.com.
kay_books
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!