Slavni mjuzikl Monty Python’s Spamalot u četvrtak gostuje na Ljetnoj pozornici @ Opatija

Radi se o jednom od najgledanijih broadwayjskih mjuzikala prema scenariju i stihovima „pajtonovca“ Erica Idlea, koji na Ljetnu dolazi u beogradskoj produkciji.

Opatija – Mjuzikl Monty Python’s Spamalot održat će se u četvrtak, 3. kolovoza u 21 sat na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Radi se o jednom od najgledanijih broadwayjskih mjuzikala prema scenariju i stihovima „pajtonovca“ Erica Idlea, koji na Ljetnu dolazi u beogradskoj produkciji.

U realizaciji ovog projekta okupile su se glumačke zvijezde regije: Nikola Kojo (‘Parada’, ‘Mi nismo anđeli’, ‘Rane’, ‘Vratiće se rode’, ‘Lepa sela lepo gore’…) i Nikola Đuričko (‘Vratiće se rode’, ‘Montevideo’, ‘Munje’…), Gordan Kičić te ‘kraljica’ beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.
Monty Python’s „Spamalot“ je mjuzikl komedija bazirana na libretu i stihovima Erica Idlea, originalnog člana grupe Monty Phyton, s osnovom u scenariju filma ‘Monty Phyton i Sveti Gral’. Kad je postavljen na Broadwayu 2005. godine, ‘Monty Python’s Spamalot’ nagrađen je trima nagradama Tony, dobio je 14 nominacija, te je proglašen najboljim mjuziklom u Americi u sezoni 2004. / 2005. Zaradio je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, od Kanade i Meksika, preko Britanije i Mađarske pa do Japana i Južne Koreje.

„Spamalot“ je priča o legendarnoj potrazi kralja Arthura za Svetim gralom. Kralj Arthur prikazan je kao veseo i luckast vladar, a u njegovoj pustolovini pomažu mu vjerni sluga Patsy i vitezovi okruglog stola. Pitoreskna potraga kroz cijelo kraljevstvo postaje avantura njihovih života, s mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom montipajtonovskom stilu obrće realnost na komičan i sarkastičan način, uz neizbježnu dozu šarma i lokalnih ‘fora’ glavnih glumaca, Nikole Koje i Nikole Đuričkog.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija i online na mojekarte.hr.

Davor Žic / PodUčkun.net
tagovi: monty python, spamalot, pod učkun, poduckun.net, opatija, ljetna pozornica, nikola kojo, nikola đuričko, festival opatija, mjuzikl,

error: Content is protected !!