Slavni Repetitori stižu na Liburnia Film Festival @ Opatija

Repetitori

Repetitori

Njihovu glazbu uspoređuju s ranom Nirvanom, s bendovima kao što su Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies… Njih pak već neko vrijeme krste titulom predvodnika alternativne srpske scene, a definitivno su miljenici i širih prostora.

Opatija – Grupa Repetitori inastupit će večeras, u srijedu 28. kolovoza na otvaranju Liburnia Film Festivala u Ičićima – nastup popularnih Beograđana najavljen je oko ponoći, nakon završetka filmskih projekcija, a ulaz je besplatan.

– Njihovu glazbu uspoređuju s ranom Nirvanom, s bendovima kao što su Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies… Njih pak već neko vrijeme krste titulom predvodnika alternativne srpske scene, a definitivno su miljenici i širih prostora. Između pulskog Art & Musica i šibenskog Regius festivala, slušamo ih i u Ičićima na Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, u srijedu 28. kolovoza oko ponoći, za otvorenje festivala, kazala je glasnogovornica LFF-a Jelena Androić.

Repetitori su Milena Milutinović na bubnjevima, Ana-Marija Cupin na basu i vokalu, i Boris Vlastelica na gitari i vokalu. Bili su po godinama prava djeca kad su, 2008. godine, izdali prvi album ”Sve što vidim je prvi put”, koji je odmah završio na vrhu glazbenih ljestvica. Producirao ga je Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara), potencijal je dakle odmah prepoznat. Sve što se potom dešavalo bilo je munjevito kako Repetitorima i dolikuje, te je trio u samo nekoliko godina svojom energijom svladao scenu, prvo rodnog Beograda, potom Srbije, a sada i šire.

– Njihov je drugi album ”Dobrodošli na okean” (Moonlee Records, 2012.) požnjeo i veći uspjeh od prvoga, a na oba im je albuma uspjelo s lakoćom iznijeti soničnu, visoku razinu energije, neorganiziranost usprkos repeticiji, te iskrene i lakonične stihove. Naravno, u tom njihovom specifičnom mišungu garage rocka, post-punka i sveg onog nečeg što se nalazi između, poručila je Androić, kazavši da se u slučaju kiše koncert odgađa za četvrtak 29. kolovoza, na istome mjestu.

Nakon završetka druženja u lučici, aferpartyji se sele u bistro Venezia.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!