Slikovnica za djecu Tatjane Udović “Marija Mlekarica” predstavljena u Dječjem vrtiću Malik

Priča „Marija mlekarica“ je pisana prema anegdotama mlekarice Marije Marčelja, dok slikovnicu su obogatile ilustracije koje je u 90. godini nacrtala mlekarica Marica Afrić

Kastav – Jučer je Dječjem vrtiću Malik predstavljena slikovnica „Marija mlekarica“ autorice Tatjane Udović te je djeci približen način nekadašnjeg života na području Kastafštine.

Bio je to lijepi književni susret mališana sa spisateljicom Tatjanom Udović uz sjećanje na žene koje su u našim krajevima svakoga dana ustajale rano, muzle krave i pripremale kante s mlijekom te s teškim teretom na leđima kretale na put iz svojih sela prema Rijeci ili Opatiji, pješke, kako bi ondje prodale mlijeko i zaradile nešto novca za svoje obitelji.

Priča „Marija mlekarica“ je pisana prema anegdotama mlekarice Marije Marčelja, dok slikovnicu su obogatile ilustracije koje je u 90. godini nacrtala mlekarica Marica Afrić.

Slikovnicom autorica Tatjana Udović nastoji djeci približiti nekadašnji način života.

– Va spomen na se naše mlekarice ke su teško živele, delale i skrbele kako bi svoje familije prehranile. Velo njin HVALA!, zahvalila se autorica slikovnice svim mlekaricama na kraju slikovnice.

Recezentica Tatjana Jedriško – Pančelat je napisala:

– AutoricaTatjana Udović zabilježila je i pretočila u priču svakodnevnicu nekadašnjeg težačkog života. Uronite u priču i osjetite duh davnine! Nedajmo da se ugase sjećanja plemenitih snova naših krajeva i poštovanih ljudi poput mlekarica. Produžimo odjek priče u budućnost! Autorici hvala na očuvanju tradicijskih uspomena!

Izdavač slikovnice je Udrugazakulturu “Ča?” u suradnji sa PIK.d.d Rijeka i Tonka mlijekom.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net