Slikovnica za kraj školske godine – Učenici ‘oživjeli’ pjesničke slike Vladimira Vidrića

Učenici 3A razreda dobili su zadatak da pročitaju pjesme Vladimira Vidrića Pejzaž i Pejzaž II nakon čega su morali oslikati pjesničke slike koje su uočili, što je rezultiralo ovom online slikovnicom.

Opatija – Minula školska godina svim učenicima i profesorima ostat će u trajnom sjećanju kao jedna od ‘najneobičnijih’ godina u radnom odnosno životnom vijeku. Sve je započelo s velikim štrajkom koji je poremetio ustaljeni i predviđeni nastavni tempo da bi pandemija COVIDA 19 u potpunosti ispretumbala stvari. Školske zgrade naprasno su zatvorene, učionice i klupe ostale prazne, a cijela nastava prebacila se online te na Viber grupe. No, da sve ne ostane ‘u kalupu’ predviđenom planom i programom pobrinula se profesorica hrvatskog jezika i književnosti Dajana Ljubičić iz opatijske Ugostiteljske škole na čiju je inicijativu nastala sjajna i kreativna slikovnica.

Naime, učenici 3A razreda dobili su zadatak da pročitaju pjesme Vladimira Vidrića Pejzaž i Pejzaž II nakon čega su morali oslikati pjesničke slike koje su uočili, što je rezultiralo ovom online slikovnicom.

Kako nam je kazala Ljubičić ideja ove slikovnice bila je razbijanje monotonije te želja za radom ‘za svoju dušu’. Hvale vrijedna inicijativa profesorice Ljubičić sjajno se uklopila u priču o izvrsnosti Ugostiteljske škole koja je potvrđena projektom pod nazivom „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ za koji je dodijeljeno bespovratnih 58,7 milijuna kuna.

error: Content is protected !!