Službeno je otvoren 9. VAFI & RAFI festival u Rijeci i Varaždinu

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a više informacija kao i službeni katalog možete pronaći na internetskim stranicama www.vafi.hr i www.art-kino.org.

Rijeka – Bogat program devetog internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI & RAFI festivala počeo je u ponedjeljak, 28. svibnja, u Rijeci, dok će varaždinski dio započeti u četvrtak, 31. svibnja, i trajat će sve do nedjelje, 3. lipnja.

RAFI dio

Na svečanom otvaranju izložbe i festivala u Malom salonu MMSU-a publici su se obratili autor izložbe, redatelj Božidar Trkulja, te organizatori VAFI & RAFI festivala – u ime domaćina, Art-kina, Barbara Zupičić, Hrvoje Selec iz varaždinske VANIME, te Ivan Šarar, pročelnik Upravnog odjela za kulturu.

Završni dio RAFI dijela festivala održava se u srijedu od 17:30 sati u Art-kinu, kada će se dodijeliti RAFI nagrade i održati projekcije pobjedničkih filmova. Također, prikazat će se animirani filmovi nastali na radionicama koje su vodili talijanski animatori s riječkom djecom i mladima.

VAFI dio

Iako je u Varaždinu od ponedjeljka trajao program projekcija za djecu iz škola i vrtića, koji su imali prilike gledati najbolje slovenske animirane filmove – sutra, 31. svibnja, službeno počinje varaždinski dio festivala (VAFI). Službeno otvorenje bit će u 18:30 sati u kinu GAJ, u kojem će se prikazivati projekcije, a svečano otvorenje festivala također će otvoriti Božidar Trkulja zajedno s kolegom animatorom Markom Dješkom koji će se predstaviti izložbom u 19:30 sati u Galerijskom centru. Na festivalu će se prikazati 111 animiranih filmova, a šest službenih projekcija pratit će sedamdesetak malih autora sa svojim mentorima. Također, mladi će Varaždinci imati priliku raditi s voditeljima iz Italije, te ostalim gostima koji će voditi radionice animacije koje će biti održane u Centru za mlade.

U petak, 1. lipnja, održat će se panel rasprava na temu „Mediji i maloljetnici – uvijek na granici etičnog“ o zaštiti maloljetnika u elektroničnim medijima s početkom u 16 sati u palači Herzer u Varaždinu.

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a više informacija kao i službeni katalog možete pronaći na internetskim stranicama www.vafi.hr i www.art-kino.org.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net