Službeno predstavljen NK Matulji – Premijera sutra na Crikvenoj Dragi

Službeno predstavljen NK Matulji – Premijera sutra na Crikvenoj Dragi

Goran Lučin, Eni Šebalj, Aleksandar Šneler, Boris Marmilić i Mario Ćiković

NK Matulji su trenutno na trećem mjestu na tablici 1. ŽNL, sa samo tri boda zaostatka za vodećom momčadi.

Matulji – Utakmicom 14. kola 1. županijske lige protiv NK Risnjak, koja će se odigrati sutra u 15 sati na Crikvenoj dragi, NK Matulji i službeno će inaugurirati novo ime, najavili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Sandi Šneler, predsjednik kluba i potpredsjednik Boris Marmilić. Podršku novom projektu sportskih zanesenjaka iz Muna dali su i matuljski načelnik Mario Ćiković, njegova zamjenica Eni Šebalj te Goran Lučin, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Matulji.

Osim podrške od strane općine i Zajednice sportskih udruga Općine Matulji predstavnici kluba predstavili su planove za nastavak sezone te se osvrnuli na dosadašnje uspjehe i rezultate.

– Prošlu sezonu okončali smo na petom mjestu, nakon nekoliko godina stagnacije. Naime, u pretprošloj sezoni imali smo samo jedan osvojen bod i skoro ispali iz lige, no digli smo se na 21 bod, dok smo sezonu poslije, u rezultatskom smislu bili puno stabilniji. Mi smo ove polusezone postigli 37 golova, a primili smo 18, što je izuzetna gol razlika kakvu NK Mune ne pamte, kao i broj bodova na kontu. Također, naš Karlo Šneler je prvi strijelac lige s postignutih 17 golova dok je prvi pratioc iz njega postigao samo 8 golova, a i to nešto govori. Kompletna cijela ekipa je posložena, a to se prvenstveno vidi iz rezultata. Veliki sam optimist, kao trener osvojio sam prvenstvo, a kao predsjednik dao sam si zadaću da budem prvak i na ovoj funkciji, zajedno sa svojim izvršnim odborom. Možda to neće biti ove sezone, ali ne namjeravam stati dok mi se ta želja ne ostvari, kazao je Šneler u nedavnom razgovoru za naš portal.

– – Trenutno u školi nogometa imamo 16 mališana prvenstveno iz osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešca. Morčići te mlađi i stariji pioniri ostvaruju odlične rezultate, a sve ekipe su pri samom vrhu. Također, posebno mi je drago što organiziramo turnir u čast jedinog branitelja s područja općine Matulji koji je položio život za domovinu. I da me netko krivo ne shvati, dokle god bude postojao naš klub bit će i memorijal posvećen njemu. Iako mislim da bi taj turnir trebalo dignut na jedan veći nivo. Što se tiče turnira za uzrast U10 posebno nam je drago što ga organiziramo. Ove godine turnir nam je bio jako dobar. Imali smo goste iz Italije i Slovenije, a za iduću godinu pripremamo još jedan turnir, no za sada neka ostane samo na ovoj najavi. Takvi i slični turniri su bit nogometa, ti mališani koji žive za ovaj sport. Iz tog razloga u dogovoru s općinom napravili smo neke iskorake. Tako da smo dobili termine u Matuljskoj sportskoj dvorani u kojoj bi trenirale mlade selekcije. Također, planiramo preko ljeta u sportskom centru Rupnjak u Jušićima napraviti ljetni kamp. Naime, prvenstveno zbog dislociranosti našeg centra te da roditelje i mališane oslobodimo putovanja u Mune, uz pomoć općine Matulji i Zajednice sportskih udruga općine Matulji s kojima izvrsno surađujemo uredili bi sportski centar Rupnjak u kojima bi se održavali treninzi te dječji kamp, rezimirao je Šneler.

Podsjetimo, NK Mune osnovane su 1997. godine te su prvi registrirani nogometni klub u povijesti Republike Hrvatske na području Općine Matulji. U klubu koji svojom aktivnošću doprinosi razvoju mladih sportaša u Općini Matulji i šire, treniraju prednatjecatelji, morčići, mlađi pioniri, stariji pioniri, seniori i veterani pod stručnim nadzorom sportskih pedagoga. Prva povijesna službena utakmica odigrana je 12.09.1999. godine u Klani gdje su u ulozi domaćina odigrali utakmicu protiv Gomirja koja je završila rezultatom 1:1. Kao domaćini u pet godina smo još koristili i terene u Lovranu i Bakru. Kroz svo to vrijeme takmičenja paralelno se radilo na izgradnji vlastitog terena. Mukotrpnim radom tako smo došli do toliko željenog da zaigramo na vlastitom terenu i to se dogodilo 24.07.2004. godine gdje je na otvaranju gostovala ekipa HNK Rijeka. Osim Tihomira Bašića u klubu rade još treneri Boban Šokčić, Mauro Režić, Igor Inić i Aleksandar Šneler. Jedan od najvećih uspjeha NK “MUNE” je potpisivanje Ugovora o sportskoj partner suradnji s HNK “RIJEKA” u mlađim uzrasnim kategorijama (natjecanje u 1. ŽONL PGŽ).

error: Content is protected !!