Smanjen 'Sportski proračun' @ Opatija

liburnijanet_sportski_savez_opatija…na skupštini bilo je govora o budućem modelu sufinanciranja sportskih manifestacija…
…iduće će godine sportski klubovi u Opatiji djelovati s 10 posto manjim proračunskim sredstvima…

Opatija – Prošlog tjedan održana je Izvanredna skupština sportskog saveza Grada Opatije, na kojoj su delegati odlučivali o onoj najosjetljivijoj temi – novcu. Na sjednici je bio prisutan 21 delegat od ukupno 32, te predstavnik grada Opatije Danijel Jerman – pročelnik za financije.
Tako će iduće godine sportski klubovi u Opatiji djelovati s 10 posto manjim proračunskim sredstvima, koje će zbog recesije i izgradnje sportske dvorane dobiti na raspolaganje.
– Zamoljeni smo od srane Grada, da smanjimo proračun i uskladimo svoje potrebe s novonastalom situacijom. U slučaju da više bude sredstava dobiti ćemo ih na raspolaganje. Prije otvaranja rasprave htio bi napomenuti da su slučajnom i nenamjernom greškom tri kluba van ove tablice, no ovim putem želim naglasiti da će na ovoj sjednici biti uvršteni u proračun, kazao je Franjo Dobrila predsjednik Opatijskog sportskog saveza.
Osim izglasavanja ‘plana raspodjela sredstava’ za narednu godinu (20 ZA i jedan suzdržan), usvojeni su i novi kriteriji za financiranje sportskih manifestacija. Obzirom na nove kriterije koje je pripremila Komisija za sport, novost je u tome da će se novac za manifestacije uplaćivati nakon održavanja manifestacije, s mogućnošću podizanja akontacije, te financijska izvješća samih klubova.
– Prošle godine primljeni smo u Sportski savez Grada Opatije i jako sam zadovoljan s razvojem situacije. Ispostavilo se da je dogodila proceduralna greška, tako da su ove godine i OFC i Malonogometni klub Gorovo ušli u sufinanciranje od strane Grada Opatije. Već godinu dana imamo sportsku školu i rezultati su već vidljivi, istaknuo je Mladen Kranjčec iz Opatija fight cluba.
O budućem modelu sufinanciranja sportskih manifestacija nešto više kazao je pročelnik za financije Grada Opatije.
– Već je ovdje napomenuto da je vaš plan sukladan vremenu u kojem živimo, ali i sa činjenicom da Grad kreće u izgradnju dvorane. Ono što posebno treba istaknuti da se treba odgovorno odnositi prema novcu, i da će Grad tražiti malo više odgovornosti prema trošenju novca, tj. da je novac potrošen sukladno zahtjevima sportskih klubova, napomenuo je Danijel Jerman pročelnik za financije.

Liburnija.net: Dobrila, Nakrst i Močibob

Liburnija.net: Dobrila, Nakrst i Močibob


Liburnija.net: Sportski djelatnici na okupu...

Liburnija.net: Sportski djelatnici na okupu...


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!