Smanjena plaća načelniku – povećane naknade za novorođenčad @ Lovran

Arhiva: Branislav Petković i Alan Sanković @ Lovran

Arhiva: Branislav Petković (PGS) i Alan Sanković (AM) @ Lovran

Nakon što su u prošlom mandatu plaće načelnika i zamjenika povećane, sada su odlukom načelnika Alana Sankovića i uz potvrdu Općinskog vijeća smanjene na još nižu razinu od one na kojoj su se nalazile prije povećanja. Prema odluci s razlikom ušteđenog novca povećat će se naknade za novorođenčad.

Lovran – U procesu štednje kako bi se stabilizirao općinski proračun, u Lovranu su ”stradale” plaće načelnika i njegova zamjenika.

Nakon što su u prošlom mandatu plaće načelnika i zamjenika povećane, sada su odlukom načelnika Alana Sankovića i uz potvrdu Općinskog vijeća smanjene na još nižu razinu od one na kojoj su se nalazile prije povećanja. Naime, sa koeficijenta od 5,0 smanjene su na koeficijent 4,5, što je 10 posto niža plaća nego dosada. A prema odluci razlika ušteđenog novca biti će namijenjena povećanju naknada za novorođenčad čija bi visina iznosa trebala biti potvrđena na idućoj sjednici Općinskog vijeća.

Istovremeno se još uvijek ne diraju naknade političkim strankama. Prema odluci koja je bila prezentirana na prošloj sjednici općinskog vijeća ubuduće će za svakog člana Općinskog vijeća stranka dobiti mjesečnu naknadu u visini od 800 kuna, koja će se uvećati za 10 posto ako se radi o osobi ženskog spola.

Najviše će tako ”zarađivati” SDP, ukuno 2.560 kuna mjesečno, zatim IDS i HSU koji će dobiti po 1.680 kuna mjesečno, Akcija mladih za svoju jednu vijećnicu zaslužit će po 880 kuna svakog mjeseca, a sve ostale stranke – HNS, LIST, PGS, HDZ – i nezavisna lista Drage Korošaka dobivat će po 800 kuna.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!