Smotra vina i otvorenje muzeja Peknjica @ Kastav


U subotu, 14. travnja kad crkva Svete Jelene svojim zvonom označi točno 12 sati, otvorit će se vrata Malog zavičajnog muzeja Peknjica, s vrlo zanimljivim programom.
Kastav – Vrlo će bogat događanjima biti ovaj vikend u Kastvu – na ”programu” je zanimljiva manifestacija Malog zavičajn og muzeja Peknjica, te završna manifestacija smotre vina. U muzeju je postavljena izložba umjetničkog fotografa Rina Gropuzza, izložba i degustacija kruha iz krušne peći koju su davne 1906. godine sagradili Napoleonovi vojnici te vječne melodije iskusnog glazbenika Deisia.
– Romantici ovog događanja pridonijet će toplina kastafskoga šparheta i dobra istarska supa. Prostorom, izložbom i degustacijom koordinirat će hostese-članice Udruge ”Grad kulture” u svojim prepoznatljivim vizualno simpatičnim kostimima. Nadamo se da ćemo našim programom zadovoljiti sve prisutne i tako postati još jedan nezaobilazni prostor za sve štovatelje užitka, obožavatelje i posjetitelje Grada Kastva, kazala je predsjednica Udruge Grad kulture Božica Župičić.
Istoga dana u 15 sati održat će se smotra vina na kojoj će se predstaviti mlade sorte koje su prošle stručni nadzor iskusne komisije u sastavu Nenad Kukurin, Darko Baretić, Nina Jurinjak, Patricia Rumac i Tomislav Pavlišić. Ocjenjeno je ukupno 38 uzoraka vina, dok je 11 uzoraka diskvalificirano radi različitih grešaka. Dodjeljeno je ukupno: 6 zlatnih, 12 srebrnih, 9 brončanih medalja i 11 priznanja. Pobjednik natjecanja – šampion je vino Malvazija Sur Lie Dejana Rubeše, a prelazni pehar za najbolju belicu osvjila je belica Arsena Jardasa.
Svečana podjela priznanja i degustacija svih vina održat će se u Loži i ispred Lože, čaša za degustaciju prodavat će se po cijeni od 30 kuna, a sve će pratiti i raznovrsna ugostiteljska ponuda po cijeni od 15 kuna po porciji.
Podsjetimo, u subotu, 14. travnja, u vremenu od 13 do 21 sat u Kastvu će se održati druga manifestacija ”Od izložbe do izložbe” u organizaciji kastavske udruge ”Idividi”.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!