”Snježna bajka“ – Večeras počinje zimska fantazija u kazalištu

zimska_bajka_zajc-4_01

Najmlađi posjetitelji doživjet će magičan svijet, koji iz omiljenih bajki što se generacijama čitaju pred spavanje, stiže u čaroban ambijent Kazališta.

zimska_bajka_zajc-2_01

Rijeka – HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca, u 18 sati postaje daleko kraljevstvo premijerom „Snježne bajke”, glazbeno-plesne, operno-dramske, hrvatsko-talijanske, primorsko-goranske zimske fantazije. Priča je to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, a koju osim čitavog njenog kraljevstva, i publika pomaže pronaći.

U kolažu motiva mnogih popularnih bajki kao što su „Snježna kraljica”, „Snjeguljica i sedam patuljaka”, „Trnoružica” i drugih, izmjenjivat će se kratki dijalozi i svima poznati songovi i arije, „Tiha noć”, „Heigh Ho”, „Ding Dong”, „Zvončići”! Najmlađi posjetitelji doživjet će magičan svijet, koji iz omiljenih bajki što se generacijama čitaju pred spavanje, stiže u čaroban ambijent Kazališta.

zimska_bajka_zajc-1_01

Sve to prema ideji Kreativnog tima „Zajca”, dirigenta Igora Vlajnića, dramaturginje Nataše Antulov te solista i članova zbora Opere. Bajkovite je kostime iz fundusa riječkog Kazališta odabrala Manuela Paladin Šabanović. Kraljevna je Vanja Zelčić, a Kraljević Saša Matovina. Dobre vile su Leonora Surian, glumica Talijanske drame te nacionalne operne prvakinje Olga Šober i Mirella Katarinčić Toić. Kraljevićevi su pomagači Slavko Sekulić i Sergej Kiselev, a rudari i dvorjani su članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Reprize „Snježne bajke” su 5. prosinca u 10 i 12 sati, 6. prosinca u 10, 12 i 19 sati te 7. prosinca, u 9 sati na velikoj pozornici HNK Ivana pl. Zajca.

zimska_bajka_zajc-3_01

I. M. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net