Šok u zadnjim sekundama tekme – Rijeka ispustila vodstvo u samoj završnici protiv PAOK-a

Nogometaši Rijeke remizirali su na gostovanju kod PAOK-a 1:1 u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige

Solun, Grčka – Rijeka je prikazala odličnu i organiziranu igru, čekajući mudro svoju priliku protiv PAOK-a koji je pritiskao kroz utakmicu i na kraju u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i kornera, te nespretno odbijene lopte od Galešića uspio izjednačiti – 1:1.

Prvi trenutak koji valja izdvojiti je snažan udarac Živkovića s 25 metara u devetoj minuti, lopta je otišla pored gola. Domaćin je nastavio pritiskati, ali iduću priliku imala je Rijeka u 17. minuti. Vukčević je ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Tomečaka koji je pucao isprve s 20 metara. Lopta se odbila od bloka i umalo prevarila vratara PAOK-a koji je u posljednjem trenutku spasio svoju mrežu!

U nastavku valja izdvojiti i udarac Ampema (22′) koji je otišao pored gola, te nekoliko ubačaja PAOK-a koje su izabranici Gorana Tomića otklonili.

PAOK je ponovo prijetio u 26. minuti. Novi opasan udarac Kurtiča s dvadesetak metara otišao je pored gola. Jedna izgubljena lopta PAOK-a na svojoj polovici bila je dovoljna. Pavičić je odigrao za Lepinjicu koji je potegnuo s dvadesetak metara i pogodio – 0:1!

PAOK je ponovo prijetio u 39. minuti, novi opasan udarac Swiderskog od bloka je završio u korneru. U 45. minuti Swiderski se našao u sjajnoj situaciji, udarac je išao u ruke Prskala.

PAOK je krenuo odlučno u nastavku. Nekoliko uzastopnih kornera kulminirali su udarcem Swiderskog se ponovo našao u sjajnoj situaciji, ali novi udarac otišao je pored gola. Swiderski je u 53. minuti ponovo probao s 18 metara, ali opasna ljevica ovoga puta nije bila precizna. Prskalo je lako ukrotio udarac.

Krešić je u 54. minuti odličnom reakcijom očistio jedan udarac u pet metara, a u tim trenucima PAOK je dao sve prema naprijed. U 61. minuti nova akcija domaćina i udarac Kurtiča, lopta je ponovo otišla pored gola. U 62. minuti i Živković je okušao udarac, Krešić je blokirao pokušaj ispred Prskala.

U 69. minuti velika gužva u kaznenom prostoru Rijeke, Vukčević je na kraju izbio loptu s gol crte, a uskoro je Kurtič bio u novoj sjajnoj prilici ali udarac ponovo nije bio precizan.

U 81. nova prilika za domaćina, ali Swiderski je pucao glavom preko grede. U 89. minuti ubačaj u pet metara, Galešić je najbrži i spašava gol. Nakon kornera novi udarac i sjajna reakcija Prskala, ali PAOK je ipak u sudačkoj nadoknadi stigao do vrijednog gola.

error: Content is protected !!