‘Solo Piano Concert’ Zvjezdana Ružića ove srijede u hotelu Royal

Ovoga puta Zvjezdan će se Opatijskoj publici predstaviti u najintimnijem izdanju za svakoga glazbenika – solo piano koncertom te će njime najaviti snimanje četvrtog autorskog albuma u solo piano izdanju pod imenom “Delightful F”, kojeg planira snimati sredinom ljeta u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Opatija – Uoči dodjele Porina, najuglednije domaće diskografske nagrade u dvorani hotela Royal svoj prvi samostalni koncert održat će vrhunski pijanist i skladatelj, Zvjezdan Ružić. Koncert je zakazan za srijedu, 27. ožujka s početkom u 19:30 sati.

Talentirani Ružić trostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade “Status” u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, do sada je snimio tri autorska albuma, od kojih su “The Knightingale Cabaret” i “Elfin Farewell” nagrađivani Porinom za najbolju jazz skladbu. A na ovogodišnjem Porinu u Rijeci Ružića očekuju čak tri nominacije za album “Pandaland“! Glazbenik koji je u samo 30 godina života glazbom proputovao pola svijeta, nastupao u prestižnim dvoranama poput “Schoenberg Hall” na sveučilištu UCLA u Kaliforniji, čuvene “Arene Budokan” gdje je nastupio sa svjetskom senzacijom “2 Cellos”, najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju – “Cadillac Shanghai Concert Hallu” – koju je napunio sa svojim sextetom… usto se može pohvaliti s dvije velike turneje po Kini, na kojima je izvodio svoju autorsku glazbu te osvojio srca Kineza s novim albumom “Pandaland“.

Ovoga puta Zvjezdan će se Opatijskoj publici predstaviti u najintimnijem izdanju za svakoga glazbenika – solo piano koncertom te će njime najaviti snimanje četvrtog autorskog albuma u solo piano izdanju pod imenom “Delightful F”, kojeg planira snimati sredinom ljeta u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Za ovu prigodu kao poseban gost večeri na pozornici će mu se pridružiti njegov brat, Vedran Ružić – kontrabasist, skladatelj i slikar – nagrađen diskografskom nagradom Porin 2017. godine za najbolji jazz album s albumom “Spiritual Market”.

Ulaznice su u prodaji na recepciji hotela Gardenija (+385 51 295 015) u Opatiji po cijeni od 50 kuna.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Yamaha Music Europe i Euro-Unit Hrvatska, a medijski pokrovitelj je Novi list.