Spart Jazz Quartet u sklopu Ritma dvorišta na 25. Kastafskom kulturnom letu

Spartaco Črnjarić

Spartaco Črnjarić

Uz Spartaca Črnjarića, kvartet čine, Damjan Grbac, Tonči Grabušić i Majda Marenčić.

Kastav – Nastavak projekta ‘Ritam dvorišta’ uz Spart Jazz Quartet na rasporedu je večeras, 19. srpnja, s početkom u 20 sati u Vikotovoj bačvariji.

Legenda liburnijskog jazza, Spartaco Črnjarić od svoje četrnaeste godine svira gitaru s brojnim sastavima. Više od 20 godina bio je član kultne grupe Bonaca, koja je započela popularni ča-val 70-tih godina. Jedan je od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske što pokazuje suradnja s brojnim glazbenicima. Damjan Grbac svoju je glazbenu karijeru započeo u GD Spinčići, svirajući klarinet. 2005. počinje svirati kontrabas te se usavršava kod priznatih glazbenika kao što su Henry Radanović, Darko Jurković Charlie, Spartaco Črnjarić, Boško Petrović i Joe Kaplowitz. Diplomirao je s najboljom ocjenom jazz akademiju Giuseppe Tartini u Trstu. Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-tih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojime intenzivno nastupa na više od 200 koncerata, a svjedoči i posljednjoj Jugoslavenskoj turneji. 90-tih, s Elvisom Stanićem osniva E.S. GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Godine 2011. dobiva najveće strukovno priznanje, nagradu Status za najboljeg jazz bubnjara u 2010. Majda Marenčić svoje je prvo glazbeno iskustvo stekla u poznatom riječkom ansamblu Putokazi, gdje je radila na projektima Nova zemlja i Hrvatske narodne uspavanke, autora Elvisa Stanića. Sudjelovala je u predstavama Kralj Lear i Medeja Kazališta Ulysses na Brijunima, a nastupa i kao članica različitih višeglasnih vokalnih sastava. Kao prateći vokal surađivala je HGM Jazz Orchestra, Markom Toljom, Draženom Turinom Šajetom i drugima.

Vikotova bačvarija je muzej bačvarskog zanata ispred kojega se nalazi prekrasan mali trg, dvorište bačvarske zbirke. Za dolazak u ovo dvorište potrebno je proći kroz gradsku Voltu te skrenuti desno u prvi prolaz. Kada ste skrenuli desno, prva ulica lijevo je ona koja Vas vodi u dvorište Vikotove bačvarije. Od gradske Volte potrebno Vam je 60 sekundi srednje brzog hoda kako biste došli na odredište.

Ulaz je slobodan.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!